zondag 12 november 2017

EGON STEUER EN LACE STRONG E.V.A. EX-INTERNATIONALS & CO BIJ ORANGE LIONS VS. OOSTENRIJK / FOTO'S AART DEKKER

Ex-Bondscoach Egon Steuer met Ex-International en NMT-Voorzitter Bert Kragtwijk

Het lijkt alweer zo lang geleden  -16 Augustus 2017- de Orange Lions stonden voor wat op dat moment leek de belangrijkste Interland van de Zomer van 2017  -Thuis tegen Oostenrijk, om de eerste plaats in de Groep Pre-Qualifiers voor het WK van 2019 in China. Bij winst zou Nederland zeker eerste zijn in die Groep, en dan hopelijk net een beetje voordeel hebben bij de Loting voor de indeling van de volgende ronde Qualifiers.
Ed Lace Strong, Karel Pastor, Egon Steuer en Karel Vrolijk

Het was vol en warm in de Kleine Zaal van de Sport Hallen Zuid in Amsterdam, het werd spannend tegen een Oostenrijk dat beter naar zijn 'Max' reikte dan Oranje, de sfeer was goed, maar ook deze wedstrijd weer was het publiek (nog) niet de 'X-factor' die het stroef draaiende team over de drempel trok. In 'Crunch-time' was het o.a. de geweldig spelende Thomas Schreiner die juist Oostenrijk over de drempel trok. "Oostenrijk Eerste"; wie dacht dat op dat moment niet? Nou...Oranje; want dat deed in Tirana, Albanië het ongedachte en ging in de laatste drie kwarten als een stoomtrein over dat Balkanland heen, en werd aldus alsnog Eerste... Maar of het daadwerkelijk het gewenste voordeel bij de 'gewogen' Loting zorgde staat nog te bezien; Nederland treft in zijn Groep Kroatië, Roemenië en Italië, Oostenrijk op zijn beurt Servië, Duitsland en Georgië...de tijd zal het leren!

De volgende stap:

Vrijdag 24 November, Topsport Centrum Almere: 
Orange Lions vs. Kroatie; 
Cruciaal - Be There!

Kaarten:   ---  Hier  --- 

Alle Groepsindelingen voor de WK-Qualifiers zijn   ---  Hier  ---  te vinden.

Rene Ebeltjes, Jos Kuipers en Egon Steuer
De wedstrijden van Oranje Basketball worden ook meer en meer -zoals de (A)HBW dat decennia lang was- een platform waar Basketball-Insiders elkaar treffen, er is een duidelijk Reünie-effect. En dat is goed, want de Nederlandse Baketball-wereld zou veel vaker in zo'n goede sfeer SAMEN moeten komen, en dat goede gevoel door moeten trekken naar ACTIE om het Nederlandse Basketball van nu op een hoger plan te krijgen.
Marja en Rob Tuin(Ex-Teammanager NT) en Egon Steuer
Voor mij persoonlijk was het -afgezien dan van het toch ietwat teleurstellende resultaat- een speciale avond. Dat zat zo: zoals bekend bij velen organiseert Henk Pieterse al vele jaren regelmatig wedstrijden met Ex-Internationals. Sinds 2010 vraagt hij mij dan vaak of ik wil 'coachen' en/of mee wil helpen spelers bij elkaar te krijgen. 
Karen Mulder en Egon Steuer
Zo ook in September 2016; op de rol stond een wedstrijd bij Almonte, Eindhoven, waar een groep Ex-Flamingo's (uit Haarlem en Omstreken) tegen een verzameling 'Ex-Internationals en Anderen' aantrad. De Coach van Flamingo's was voor mij een Legende die ik nog nooit echt persoonlijk had ontmoet: Ex-Bondscoach Egon Steuer. Die avond maakten wij voor het eerst echt kennis met elkaar. We spraken ook af dat hij bij een volgende gelegenheid mee zou gaan naar een Interland, iets wat hij al een jaar of dertig niet had gedaan. En zo kwam het dat ik Egon Steuer en Lace Strong uitnodigde om mee te gaan naar Nederland - Oostenrijk... Ik nam mijn camera ook mee...

Charis Sideris, Jan Bruin, Karel Pastor en Egon Steuer
Het werd voor de wedstrijd, in de rust en na afloop een komen en gaan op van Ex-Internationals en Ex-Coaches. Dat leverde de Foto's bij dit stukje en meer -zie de Link onderaan- op. Ik heb ervan genoten, en ik denk vele van de geportretteerden ook...

Rob van Essen en Egon Steuer
Jos Pelk en Egon Steuer
Ron Richel, Karel Vrolijk, Lace Strong, Egon Steuer en Karel Pastor


Mart Smeets
Meer Foto's van deze Serie:   ---  Hier  ---

AART DEKKER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten