zondag 26 november 2017

ZONDAG 26 NOV, 18H ORANGE LIONS IN CLUJ / TEASER CLIP EUROBASKET 2017 ROEMENIE OOK IN CLUJ


EuroBasket 2017 in Cluj, samengevat door de Roemeense Basketball Bond


Het is alweer een paar maanden geleden dat een van de Groepfases van EuroBasket 2017 ook in Cluj werd gespeeld. Arie Int Veld en ik waren erbij, en genoten van de sfeer en de stad.

Roemenië was deelnemer omdat het een organiserend land was, en daarmee impliciet een oorzaak waarom Nederland werd uitgeschakeld voor deelname. De Roemeense Nationale Ploeg was een
'streaky' en opportunistisch spelend team, hun publiek ontzettend positief, warm en enthousiast. Stond hartstochtelijk achter het eigen team, zeker als het goed ging, maar liet ook van zich horen als een ander team -zelfs als het de tegenstander betrof!- mooie dingen liet zien.

Roemenië speelde om vanwege administratieve problemen zonder hun geplande genaturaliseerde Amerikaanse PG Watson, maar die deed wel tot diep in de voorbereiding mee, en is dus ingespeeld met zijn teamgenoten. In dat team ook een heel aardige lichting MU20-spelers. Roemenië verloor alle vijf de groepswedstrijden in Cluj, en werd daar dus uitgeschakeld.

Nederland is natuurlijk fantastisch gestart met winst Thuis tegen Kroatië. Om het volle rendement van die winst te pakken, moet er eigenlijk ook gewonnen worden in Roemenië. En dat kan ook denk ik, maar een wassen neus is de wedstrijd in Cluj ook zeker niet. De beste remedie tegen de Roemenen lijkt me de voor dit team en coach van Helfteren typerende verdediging; werkt die ook tegen Roemenië, dan zou er gewonnen moeten worden in Cluj. En zou de Fast-break uit die verdediging er ook lekker flitsend uitkomen, dan acht ik het niet onmogelijk dat het voor Oranje erg lekker spelen zou kunnen worden.

Om 18:00h op ZiggoSport...Kijkt allen!

AART DEKKER


Roemenië verloor nipt(75-70) Uit in Italië, alles over die wedstrijd   ---  Hier  ---Arie Int Veld maakte ook een reportage over EuroBasket 2017 in Cluj:EuroBasket 2017: behind the scenes in Cluj


Gepubliceerd op 4 sep. 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten