donderdag 9 november 2017

ORANGE LIONS SELECTIE WK QUALIFIERS NOVEMBER 2017 / TEGENSTANDERS KROATIE (T 25-11, ALMERE) & ROEMENIE (U 27-11 CLUJ)

Terrence Bieshaar voor het eerst in selectie Orange Lions

7 november 2017 11:26:02Terrence Bieshaar is voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands heren basketbalteam. De jeugdinternational behoort tot de twaalf spelers die zijn uitgekozen voor de twee WK-kwalificatieduels in november. Op 24 november spelen de Orange Lions in Almere tegen Kroatië. Twee dagen later volgt de uitwedstrijd tegen Roemenië in Cluj.

De 2.08 meter lange Bieshaar (20) komt uit voor CB Clavijo uit het Spaanse Logroño, dat speelt in de tweede divisie. Op jonge leeftijd verhuisde Bieshaar met zijn familie naar Spanje, waar hij de jeugdopleiding van Barcelona en Joventut Badalona doorliep.

Verder heeft hoofdcoach Toon van Helfteren gekozen voor de guards Charlon Kloof, Leon Williams, Worthy de Jong, Jessey Voorn, Shane Hammink en Yannick Franke, voor de forwards Roeland Schaftenaar, Thomas van der Mars en Jito Kok en voor de centers Henk Norel en Nick Oudendag.
Vergeleken met deze zomer zijn er drie spelers minder geselecteerd. Vanwege het grotere aantal wedstrijden was toen voor een selectie van vijftien man gekozen. Deze keer bestaat de zogeheten november-window uit twee ontmoetingen. Aanvoerder Arvin Slagter is geblesseerd en er voor het eerst in jaren niet bij.

Van Helfteren: “Met deze selectie gaan we verder op de weg die deze zomer tot het gewenste resultaat leidde. Terrence Bieshaar komt erbij omdat hij zich goed heeft ontwikkeld.”
In februari en juni speelt Nederland opnieuw tegen Kroatië en Roemenië en tweemaal tegen Italië. De beste drie ploegen gaan door naar de volgende kwalificatieronde van de wereldkampioenschappen 2019 in China.

De geselecteerde spelers zijn:
Charlon Kloof (PG, 27, 1.85) – Universidad Catolica de Murcia Spanje
Leon Williams (PG, 26, 1.88) – BC Göttingen Duitsland
Worthy de Jong (SG, 29, 1.94) – ZZ Leiden
Jessey Voorn (SG, 27, 1.93) – ZZ Leiden
Yannick Franke (G/SF, 21, 1.95) – Dolomoti Energia Trento Italië
Shane Hammink (G, 23, 1.96) – Bilbao Basket Spanje
Jito Kok (PF, 23, 2.07) – Valladolid Spanje
Thomas van der Mars (PF, 26, 2.06) – BC Kalev/Cramo Tallinn Estland
Roeland Schaftenaar (PF, 29, 2.09) – Gymnastikos Larissa-Faros BC Griekenland
Terrence Bieshaar (C, 20, 2.08) – CB Clavijo Spanje
Henk Norel (C, 30, 2.12) – Gipuzkoa BC San Sebastian Spanje
Nick Oudendag (C, 30, 2.08) – New Heroes Basketball Den Bosch


Kijk voor meer over de Orange Lions op www.oranjebasketball.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten