zondag 26 november 2017

ORANJE-KROATIE IN DE MEDIA / EVEN TERUGKIJKEN NAAR VRIJDAG J.L. / NOS-ITEM TERRENCE BIESHAAR

Terrence Bieshaar -op de foto vorig jaar op de MU20-B, lees het profiel dat wij toen maakten   ---  Hier  ---, maakte afgelopen vrijdag zijn officiële Oranje Debuut, hij kwam nog niet van de bank....vandaag misschien wel?

Goed vrijdag won Nederland dus van Kroatië - officieel de Nr.8 van de Wereld-Ranglijst -maar vrijdag natuurlijk niet; maar dat doet er totaal niet toe - de Orange Lions staan op1:0 W/L op de hele lange route naar hopelijk uiteindelijk het WK 2019 in China...en dat is het enige dat telt!!

Maar over een half uurtje staat Oranje Basketball in Cluj, Roemenië op het plankier; en die wedstrijd moet ook gewonnen worden! En daarbij helpen heel veel Oranje Basketball Fans/Liefhebbers die de wedstrijd kijken/volgen en daarbij duimen voor onze Oranje Reuzen echt (ook tenminste een beetje!

Kijken dus op ZiggoSport, of via een of andere Live-Stream!

Om er alvast 'in te komen', en voor degenen die dit nog niet eerder/elders hebben gezien de summiere berichtgeving in de mainstream-media heb ik nog wat items verzameld. Niet uitputtend, maar voor de leuk, het gemak, of dus om er ff in te komen voor straks:

***Het verslag van de wedstrijd Nederland - Kroatië afgelopen vrijdag op DBL-site / van Martin Hoekstra:   ---  Hier  ---

Bericht van NOS.nl over die wedstrijd   ---  Hier  ---

***
'Spaans' talent Bieshaar kan basketballers de weg wijzen

Basketbal        ---  Hier  ---   


Op het trainingsveld van de Nederlandse basketbalploeg staat een debutant van 20 jaar en een lengte van 2,09 meter: Terrence Bieshaar. Bijna zijn hele basketballeven speelde zich in Spanje af. Hij kwam wel uit voor Nederland in de jeugd en aan de vooravond van de eerste WK-kwalificatiewedstrijden mag hij ook met het grote Oranje meedoen.
'Spaanse' basketballer Bieshaar voor het eerst bij Oranje
De ouders van Bieshaar verhuisden ruim tien jaar geleden naar Barcelona, de toen negenjarige Terrence ging natuurlijk mee. Zijn sportcarrière begon daar niet op het basketbalveld.
"Ik heb eerst twee jaar gevoetbald, maar op mijn elfde begon ik met basketbal. Al heel snel kwam Barcelona achter me aan, daar heb ik twee jaar gespeeld. Toen ben ik naar Badalona gegaan, de club waar ik nog steeds onder contract sta."

Het tweede niveau in Spanje is nog altijd twee keer beter dan de Nederlandse competitie.

Commentator Leon Kersten
Bieshaar speelt nu voor CB Clavijo, dat uitkomt op het tweede niveau in Spanje. Volgens commentator Leon Kersten een prima niveau voor de jonge Bieshaar. "Het tweede niveau in Spanje is nog altijd twee keer beter dan de Nederlandse competitie."
Volgens assistent-bondscoach Sander van der Holst is die Spaanse achtergrond belangrijk. "Daar leren ze fundamenteel goed basketbalspelen. Hij is lang, hij is beweeglijk en een slimme speler."
Kersten sluit zich daar bij aan. "In Spanje zijn de faciliteiten voor jonge basketballers veel beter dan in Nederland. De opleiding van Badalona heeft een goede naam. Er is in Spanje veel basketbalkennis, het wordt er heel professioneel aangepakt. Wat ze daar voor basketbal doen, gebeurt in Nederland alleen bij het voetbal."

"Kroatië en Italië zijn de grote landen in de poule. We moeten proberen één wedstrijd tegen ze te pakken.

Terrence Bieshaar
De vraag is waar het plafond van Bieshaar ligt. Kersten: "Hij is groot, sterk én snel. In potentie is hij een van de beste Nederlandse spelers, maar ja, hij is pas twintig. De Spaanse competitie is, achter de NBA, de op een na grootste competitie ter wereld. Ik denk dat hij daar blijft."

"Doorgaans worden spelers vanaf 23, 24 jaar gedraft (gekozen door de teams, red.) voor de NBA. Het duurt dus sowieso nog een paar jaar voor hij daarvoor in aanmerking komt."

'Nederland gaat van Kroatië winnen'

Dat is allemaal toekomstmuziek, eerst wacht het WK-kwalificatieduel met Kroatië. Niet zomaar een tegenstander: Kroatië was kwartfinalist op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.
"Kroatië en Italië zijn de grote landen in de poule", zegt Bieshaar. "We moeten proberen één wedstrijd tegen ze te pakken. Ons grote doel wordt winnen van Roemenië." Drie van de vier landen plaatsen zich voor de volgende ronde.

Kersten ziet Kroatië niet als favoriet. "Ze kunnen niet beschikken over de spelers uit de NBA, dus ze spelen met een C-team. Dat is ook niet goed op elkaar ingespeeld. Bovendien heeft de bondscoach een aantal routiniers uit Europa niet opgeroepen. Kortom: ik denk dat Nederland gaat winnen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten