vrijdag 1 september 2017

DBL NIEUWS / FORWARD LEASE ROTTERDAM BASKETBALL: Robert Krabbendam (Weer!) Terug bij RoBa - ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’

Ik weet het niet helemaal zeker, maar is er hier zo langzamerhand geen sprake van 'Last Minute Ro'?


31 augustus 2017

‘Elk nadeel heb zijn voordeel’


Chris Commons is inmiddels aangekomen in Rotterdam. Hoe anders is dat voor Travis George verlopen. Tijdens de immigratieprocedure bleek, dat het erg lastig zou worden om voor hem –in ieder geval op korte termijn- een verblijfsvergunning te krijgen. Daarom werd net voor het weekend besloten een andere oplossing te zoeken.

Die werd gevonden in de 31-jarige Robert Krabbendam en daarmee krijgt de samenwerking tussen Forward Lease Rotterdam en Challenge Sports een nieuwe wending. Robert heeft inmiddels namelijk zijn maatschappelijke carrière vormgegeven door bij laatstgenoemde organisatie aan de slag te gaan als ‘manager operations’. Vanuit beide organisaties is er vanzelfsprekend veel begrip voor de ervaren sportman, die tenslotte ook bezig moet zijn met de volgende fase in zijn carrière. Tegelijkertijd was het nog te vroeg om helemaal afscheid te nemen van de topsport.

Krabbendam begint inmiddels aan zijn vierde seizoen in Maasstad. “Misschien moet ik nu maar gaan verhuizen”, zegt hij lachend. Aan het begin van het vorige seizoen prijsde hij de stappen die de club al heeft gezet. “Ik wil ook graag de laatste fase van de verandering meemaken”, vult hij nu aan.
Forward Lease heeft daarnaast Trevor Setty aangetrokken. Deze 28-jarige Amerikaanse ‘Swingman’ speelde de afgelopen vier seizoenen voornamelijk in Engeland. Daarnaast speelde hij in 2016 zes maanden in Australië.

Coach Salomon is verheugd met de nieuwe aanwinsten voor dit seizoen. “Robert heeft het voorgaande seizoen nog veel last gehad van zijn achillespeesblessure. Hij gaf aan eigenlijk nog niet helemaal klaar te zijn in Rotterdam. Ik ben ervan overtuigd dat we zijn drive dit seizoen gaan terugzien”.

Over Setty zegt de coach, die inmiddels zelf ook zijn vierde seizoen ingaat, “Trevor is een brok energie en een speler met veel creativiteit. Volgens mij halen we hem iets verrassends binnen. Een ding is zeker: Trevor is geen grijze muis op het veld.”.

Het team van Forward Lease komt daarmee op de volgende spelers: Chris Commons, Coen Stolk, Jeroen de Baat, Kasper Averink, Maik Bouwer, Michael Kok, Ordane Kanda, Robert Krabbendam, Ties Theeuwkens en Trevor Setty.

Rotterdam, 31 augustus 2017
(17/18-11)

Bericht overgenomen van de site 'Rotterdambasketbal.nl'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten