vrijdag 29 september 2017

DOCUMENTAIRE-FILM RICHARD DEKKER IN DE BIOSCOOP: 'Leven in de as' - Zaterdag 30 september 10:00h, Alblasserdam


Mijn broer Richard Dekker heeft een goed oog voor alles wat leeft, en weet dat ook nog eens mooi in beeld -Foto's en Video- te brengen.

In het voorjaar ging zijn Documentaire-Film van 30 minuten over het bijzondere project
'Stadslandbouwkas De Oude Beer aan de Rijksstraatweg in Dordrecht'

met de titel 'Leven in de kas' in de Dordtse Centrale Bibliotheek in Premiere. Onderaan deze post een artikel over die gebeurtenis. Binnenkort gaat de film 'to the Next Level'; hij wordt vertoond in een echte Bioscoop, en dus op een veel groter scherm:

‘Leven in de kas’ XL

Pssst! Hebben jullie het al gehoord? ‘Leven in de kas’ gaat regionaal! De documentaire van Richard Dekker over stadslandbouwkas De Oude Beer draait op zaterdag 30 september in Landvast, Alblasserdam. Voor het eerst te zien op het grote doek in de bioscoop: ‘Leven in de kas’ XL.
Mis het niet!

In ‘Leven in de kas’ reis je in een klein halfuur met de filmmaker mee naar alle uithoeken van de groenste kas van de Drechtsteden. Je maakt kennis met een aantal van de mensen die er werken en je staat oog in oog met de dieren die er zich thuis voelen.
De film wordt ingeleid door de documentairemaker zelf (en ondergetekende). Na de film is er gelegenheid om vragen te stellen en na te praten bij een kopje koffie.

Help ons de film promoten
Ken je iemand die geïnteresseerd is in stadslandbouw of stadsnatuur? Stuur hem of haar dan de bijgaande aankondiging. Heb je een ‘groen’ netwerk? Deel dan deze uitnodiging dan gerust.

O ja: deze bijzondere vertoning van ‘Leven in de kas’ is gratis.

Kom ook op zaterdag 30 september 2017, naar Cultureel Centrum Landvast, Haven 4, 2951 GC Alblasserdam. De film start om 10.30 uur; inloop vanaf 10.00 uur.

Wil je zeker zijn van een stoel? Reserveer dan nu via levenindekas@gmail.com  

Hopelijk tot 30 september,
met hartelijke groet,

Nettie Dekker078-61 44 625 | 06-16 92 44 89
KvK: 000025013270

nettie@kortwegdekker.nl | www.kortwegdekker.nlVolle-bak-Blauwe-Kamer(Foto-Menno-Zielhorst)

Artikel en Foto overgenomen van DordtCentraal.nl

Première docu ‘Leven in de kas’ succes

DORDRECHT – Het was volle bak vrijdag tijdens Koffie met… in de Blauwe Kamer van de Bibliotheekaanzet. Hier vond de première plaats van de documentaire ‘Leven in de kas’. Een film van Richard Dekker over de stadslandbouwkas De Oude Beer aan de Rijksstraatweg.

Na een korte inleiding van Nettie Dekker bekeken zo’n vijftig mensen de documentaire die de kijker in een klein halfuur meeneemt tot in alle uithoeken van de kas. ‘Leven in de kas’ is een portret van een groene oase, waarin mensen, planten en dieren samenwerken en samenleven. Na de film konden de bezoekers vragen stellen aan initiatiefnemer en coördinator van De Oude Beer, Jan Ligtenberg en de filmmaker. Verder konden ze een stukje yacon, een knolvrucht die in de kas geteeld wordt, en verschillende soorten kruidenthee proeven.
“Het ging goed!”, reageerde Dekker opgelucht na afloop van de première. “Ik heb vaker documentaires gemaakt, maar dit is de eerste keer dat ik een film ‘live’ voor een publiek heb vertoond. De zaal zat precies vol en iedereen heeft stil en geboeid gekeken. Met zo nu en dan een lach (en een traan voor een enkeling). De ovatie na afloop was een bonus. We hopen de film ook nog op andere locaties te kunnen laten zien, maar daar moeten we nog verder naar kijken.”
Ook de groenste kas van de Drechtsteden ontdekken? ‘Leven in de kas’ is online te bekijken via de directe link www.youtube.com/watch?v=Ll3l_YzoA3U of zoek op www.youtube.com op ‘Leven in de kas’. De Oude Beer is te bezoeken op woensdag- tot en met vrijdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur aan de Rijksstraatweg 108 in Dordrecht.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten