zaterdag 2 september 2017

EUROBASKET 2017 / CLUJ-NAPOCA / LIVE-NOTES: Tsjechie Vs. Spanje - The Perfect Storm!

Geloof het of geloof het niet; het team van deze fans -Tsjechie- staat op dit moment met 40 punten achter (Foto: AD)
Op Spanje lijkt geen maat te staan in EuroBasket 2017, vandaag tegen Tsjechië (Foto: Fiba)
Aart Dekker verslaat een aantal wedstrijden vanuit Cluj-Napoca al tijdens de wedstrijd verslaan middels zijn 'Live-Notes'; korte impressies per kwart, met zoveel mogelijk de bijzonderheden en het verloop van de wedstrijd. Zelf via beeld volgen is natuurlijk het leukst, maar voor wie dat niet kan en in enkele minuten per kwart de strijd wil volgens, of wie kijkt maar een Tweede Scherm wil...See my Notes!

Het moet de Tsjechen regelmatig geduizeld hebben; moeiteloos worden opzij geblazen door een Spanje in Kampioensvorm. Maar...zijn de Spanjaarden niet te vroeg op hun Top? Of zouden ze nog beter kunnen?

Q4: Tsjechië 56  – 93 Spanje wint , see my Live Notes

Kwart-3:

Het speelse gemak waarmee Spanje een behoorlijk goed team als Tsjechie wegzet verdient eigenlijk maar een aanbeveling: heb je de wedstrijd nog niet gezien? Kijk hem terug!

Q3: Tsjechië 38  – 76 Spanje

Kwart-2:

Twee opeenvolgende acties spreken boekdelen: een aardig uitgespeelde aanval van Tsjechie, een van hun langste mannen gaat bij de ring omhoog tegen Pau Gasol, die springt niet eens maar staat perfect gepositioneerd, hij hoeft alleen zijn arm uit te steken voor een geblokt schot, Spanje controleert de bal echter niet, die gaat richting hoek van het veld op de Tsjechische achterlijn. Satoransky duikt met volle overgave achter die Loose-ball aan en vliegt in de boarding...bal Spanje.

Maar ondanks dat ook het goede team Tsjechië geen schijn van kans heeft; hun grote contingent aan Fans blijft vrolijk, blijft aanmoedigen.

4.0sec te gaan. Time-out en Out-of-bounds Spanje. Bal naar Marc Gasol, Navarro zeker op 10 meter afstand vrij; in de Buzzer...Raak natuurlijk!

Q2: Tsjechië 23 – 56 Spanje, see my Live Notes

Kwart-1:

1:27 te gaan in het eerste kwart; Spanje staat met 14-29 voor, en heeft nog niet gemist. Die eerste misser komt op dat moment, maar uit de Rebound wordt het alsnog 14-31...
Pas de aanval daarna -we zitten dan in de 10e minuut- sluit Spanje een aanval niet met een score af...