donderdag 21 september 2017

DONAR - VYTAUSTAS; 'Als je Thuis Verliest met Twee Punten Verschil, dan zou het Mogelijk moeten zijn om Uit met Drie of meer te Winnen!

Als je Thuis met 2 punten Verliest, dan moet Uit Winnen met 3+ mogelijk zijn..!

Het was een -zeker voor de neutrale Basketball-liefhebber- een dijk van een wedstrijd, dinsdagavond in MartiniPlaza; intens, spannend en op en neer gaand. In mijn Preview-column vroeg ik mezelf -en vervolgens ook Donar-coach Erik Braal- al (af) of deze Play-In niet te vroeg kwam voor de Groningers.

Het antwoord van Braal was: “Dat weten we donderdag” (om een uur of acht in de avond).

Ook kwam in zowel de Preview als het Interview het punt van de rol van het publiek aan de orde; kwam deze wedstrijd niet ook voor het -vaak fantastische- Groningse Publiek niet te vroeg?
Die vraag kan nu al met een “Ja” worden beantwoord; de zaal was lang niet vol, en zeker in de eerste helft was het publiek voor Groningse begrippen ongewoon stil. Dat werd in de tweede helft steeds beter, maar dat was niet genoeg meer om het sterke Vytaustas -ik had ze niet zo goed verwacht- eronder te krijgen.
Het publiek was dus zeker nog niet klaar voor play-off basketbal... want as het hun team onverhoopt in de uitwedstrijd niet zou lukken, dan moeten club en fans weer een jaar -minimaal een jaar!- wachten op de volgende kans om in het kampioenenbal een nieuwe poging te wagen, en je moet maar afwachten of je weer kampioen wordt natuurlijk...

Maar als je twee kwarten wint, er een gelijk speelt, er een verliest en de wedstrijd thuis met twee punten verliest. Als je (iets) beter reboundt, 9 Turnovers hebt tegen de tegenstander 15, als het het schotpercentage is dat statistisch het verschil bepaalt, dan ben je weliswaar nog niet in topvorm, maar dan moet het mogelijk zijn om in de uitwedstrijd met drie of meer punten te winnen..!

De wedstrijd begint vanavond (donderdag) om 17:30 Nederlandse tijd.

AART DEKKER

Links naar posts over de Thuiswedstrijd:https://www.donar.nl/wedstrijden/2017-2018/2017-09-19-donar-vs-bc-vytautas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten