maandag 4 september 2017

EUROBASKET 2017 / CLUJ-NAPOCA / DAG-3 / VERSLAG AART DEKKER: Hongarije 85-73 Tsjechie

Adam Hanga tegen Tsjechie: Hongarije Wint 85-73(Foto: Fiba.com)
Hongarije komt natuurlijk -hoe kan het ook anders met zulke Fans?!- vuurspuwend uit de startblokken, en Tsjechië een beetje mat -te mat!?- en dat leidt tot een voorsprong voor Hongarije, veelal zo rond de tien punten.

Maar langzamerhand pakken de door blessures geplaagde Tsjechen -hoeveel beter zouden ze kunnen zijn met alleen maar Jan Veselý erbij!? Nu komen ze vooral wat betreft lengte wel iets te kort...- de draad goed op, en gaan ze ook erg goed spelen. Voor de Hongaren is het een echte 'Do-or-Die-wedstrijd' -verlies betekent zo goed als zeker een Exit na de Groepsfase-, voor de Tsjechen is de wedstrijd bijna net zo belangrijk -winst betekent zo goed als zeker doorgaan- dus wij verwachtten wel een kraker van een wedstrijd. En met de Tsjechen weer op 100% wordt het dus ook, alleen geven de Hongaren weinig krimp; ze houden tot in het laatste kwart hun voorsprong vast.

We zien wel voor het eerst de Echte Tomas Satoranski! Ik ben -sinds ik hem als 15-jarige voor het eerst mocht scouten en hem nomineerde voor het Europese Team van Adidas- een groot bewonderaar van deze speler, en zie hem zijn team bij de hand nemen; prachtig! De bijna 2m lange Point-Guard is een hardwerkende alles-kunner, een teamspeler, een prachtige atleet bovendien en een Ster van het type dat voorgaat in de strijd. En dat toont hij in deze wedstrijd allemaal.

De Hongaarse coach houdt het bij een kleine rotatie; slechts zeven spelers spelen het leeuwendeel van de minuten, en ze doen dat met verve! Met 5:54min te gaan zet Keller met 1:2 vrije worpen zijn team weer op tien punten voor: 72-62.

Dan Satoronsky met een Pull-up Driepunter: 72-65.
David Vojvoda(HUN) schiet er ook heen, maar dat is echt ter ver; hij mist dus.

Hanga -de man van Barcelona- maakt er onder de ring 74-65 van, en er volgt een Time-out; de tijd gaat dringen voor Tsjechië...

Tsjechië moet haast wel gaan Foulen, en alhoewel niet feilloos kunnen de Hongaren daardoor het verschil door op peil houden; 77-65 zelf met 3:30 te gaan.

De Tsjechen lijken ook niet veel mazzel te hebben...totdat na weer een score van Satoransky, de Press ineens een snelle Steal oplevert, Satoransky staat nog voor en scoort op Assist, en daarmee wordt het 78-71 met krap 2min te gaan. Hongarije neemt natuurlijk een Time-out, en vervolgens dee tijd voor de aanval. Rosco Allen maakt 1:2 vrije worpen, en dan weer een snelle score van Satoransky 79-73. Tsechie moet gokken en voor de bal gaan, dat levert Vojvoda een Layup op; 81-73, 56.2sec en weer een Time-out.

Er zijn de laatste dagen gekke dingen gebeurd aan het einde van wedstrijden -Finland en Israel alleen al trokken gisteren schijnbaar verloren wedstrijden alsnog uit het vuur-, maar dit verschil lijkt toch te straf voor Tsjechië...

Wedstrijd Gespeeld...Maar welke Ster -Links Hanga(HUN), rechts Storansky(CZE) heeft er nu gewonnen? (Foto: Fiba.com)


En dat blijkt het ook te zijn: Hongarije wint: 85-73

Het wordt toch nog spannend in Groep-C...

AART DEKKER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten