dinsdag 19 september 2017

RTV NOORD / VOORBESCHOUWING DONAR - VYTAUSTAS(LTU) / FIBA-EUROPE CHAMPIONS LEAGUE: 'Blonde beren' van Vytautas hullen zich in nevelen

(Foto: JK Beeld / Vytautas)
De volgende twee berichten zijn overgenomen van RTV Noord

Daaronder een aantal Links naar andere Previews en een plek waar morgen een Live-Stream te vinden zou moeten zijn.Met drie A4'tjes in handen schuift Donar-coach Erik Braal aan om vooruit te blikken op de eerste Europese wedstrijd van het seizoen. Hij vinkt een aantal zaken af op de formulieren. De voorbereiding op de wedstrijd tegen Vytautas is nog steeds in volle gang.
Natuurlijk heeft hij zijn spelers zo goed mogelijk voorbereid op het spel van de Litouwers. Maar dat is wel lastig geweest. Zelfs tot een dag voor het duel in Martiniplaza. 'Ze zijn nog af en toe in nevelen gehuld. Natuurlijk heb ik beelden gezien, maar we krijgen spelerslijsten en rugnummers die per keer nog wel verschillen', vertelt de coach van de landskampioen.

Beren
'We spelen in elk geval tegen een aantal blonde Litouwse grote beren', vat hij de tegenstander samen.

Braal, die aan z'n derde seizoen in Groningen begint, verwacht een belangrijke taak voor zijn assistent Meindert van Veen. 'Ze zullen ons hoe dan ook verrassen, maar Meindert ziet met al z'n ervaring heel snel hoe we ons daaraan moeten aanpassen.'

Eenzijdig
Braal trof een paar weken geleden een spelersgroep aan die klaar is om te spelen. Wedstrijdritme was er op dat moment niet. De wedstrijden in Nederland vond de coach eenzijdig. Zijn team won met grote cijfers.

De echte wedstrijden waren in het buitenland. Afgelopen week werd er nog twee keer gespeeld in België. Het leverde twee winstpartijen op. 'We zijn fit, maar hebben wel stevig moeten trainen in korte tijd.'

Donar wint laatste oefenwedstrijd

Donar heeft de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen gewonnen. Het team van coach Erik Braal won in België met 96-92 van Willebroek Kangoeroes.
Jason Dourisseau was topscorer met 24 punten. De Groningers gingen met tien punten verschil (48-38) in hun voordeel rusten.

Dinsdag staat voor Donar de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor de Champions League op het programma. Het Litouwse Vytautas komt dan op bezoek in Martiniplaza.

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN

***

Wie zijn de spelers van Donar dit Jaar? Ze stellen zich   ---  Hier  --- kort voor.

***

Hans Kortekaas schreef een voorbeschouwing voor de DBL-Site: --- Hier ---

***

Leon Kersten beschouwde ook kort voor op zijn Blog: --- Hier ---

***

OOG-TV ook: --- Hier ---

***

Live-stream van Donar - Vytaustas: --- Hier ---

Of:
De wedstrijd is live te volgen via de livestream van RTV Noord (op hun website link 2 (beeldradio). 

En via de livestream van PodiumTV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten