vrijdag 1 september 2017

EUROBASKET 2017 / CLUJ-NAPOCA / LIVE-NOTES: Kroatie vs. Hongarije - Kroatie: Wint met 67-58

Aart Dekker zal een flink aantal wedstrijden vanuit Cluj-Napoca al tijdens de wedstrijd verslaan middels zijn 'Live-Notes'; korte impressies per kwart, met zoveel mogelijk de bijzonderheden en het verloop van de wedstrijd.

Kwart-4

De start van het laatste kwart is weer voor Kroatie, en mijn gevoel zegt me dat het weleens zo zou kunnen zijn dat de Hongaren dit gaatje (59-53 na twee minuten) niet meer 'gewoon' dicht kunnen vechten... De Hongaarse Fans op de tribune richten hun fluitconcert nu of de Refs...omdat Eilingsfeld -net in het 'Feld'- een T-Fout kreeg, de FT wordt wel geconverteerd, maar gelukkig voor Hongarije -en de wedstrijd!- scoort Kroatië niet uit het extra balbezit. Een Drietje van David Vojdoda verkleint het gat weer tot 56-60, die hadden ze wel nodig..!

De laatste vijf minuten gaan in met 56-62 voor Kroatië, Hongarije speelt gewoon hard en knap, Kroatie speelt goed, maar naar mijn gevoel nog niet vol gas... Fouten? Thomas en Zoric(CRO) elk vier, verder niemand in de problemen. Vojvoda vier, en dan nog twee man op drie(HUN). CRO speelt nu superieur zijn aanvallen, met Bogdanovic -wat een rust en wat een klasse!- aan het kanon, een strakke verdediging en Hongaarse schoten die steeds net niet meer willen vallen is de score met nog 2min te gaan 56-67. Het is dat het vizier van Kroatië bij +10 ook pardoes onzuiver komt te staan, want anders had Hongarije alsnog een afstraffing moeten slikken. Dat verdienden ze niet, en het hoefde ook niet. Dat vinden alle Fans op de tribune ook want beide teams krijgen een ovationeel applaus...Mooi!

Kroatie: Winst met 67-58
 
Kwart-3:

Het statistische verhaal van de eerste 20 minuten? Meer Rebounds van Hongarije...vechten dus! Maar meer kwaliteit van Kroatie... Good Old Krunoslav Simon en Darko Planinic van Kroatië blijven trouwens nog steeds onmisbaar, en ook Marko Popovic is weer eens van de partij. Maar Hongarije vocht voor wat het waard was in de eerste helft, ze gaan daar gewoon meer door; en dat zorgt voor steeds meer fanatisme bij Rood-Wit-Groen op de tribune. De harde kern gaat er niet meer bij zitten! Halverwege de derde periode heeft Hongarije het kleine gaatje met Kroatie weer gedicht en met 3:30min op de klok zet Perl met een schitterende gecontroleerde Running-hook-layup-finish zelfs weer 50-48 op het bord. Kroatie komt terug op 50-50.

Trouwens, België heeft zijn eerste Winst te pakken: 103-90 tegen Groot-Brittannië!

Dan wordt er over en weer wat misgeschoten; met nog 31sec te gaan schiet alweer Perl met een Drietje 53-50 op de klok. Kroatie vlucht in een TO, en de Hongaren op de tribune heffen inmiddels het “Ole, ole...OLE!” aan. Saric is goed voor de laatste score van de derde periode: 53-52.


Kwart-2:

DeKroaten hebben de beste spelers, maar de Hongaren vechten het hardst. Het is vroeg in het Tweede Kwart al een Gevecht! Er wordt nogal wat tactiek uit de hoge hoed getoverd; beide teams veel in Zonevarianten. Kroatië komt regelmatig dicht bij de basket en schiet van buiten, Hongarije moet het meer hebben van het Outside-Shot en van vechten in de OR (en dus foutjes van Kroatië).
Het blijft steeds close – maximaal een puntje of vijf verschil.

Zoltan Perl heeft mazzel met 1:23min te gaan; Zoric blokt zijn Driving-layup, maar de Ref onder het bord ziet er bij nader inzien een PF in. Hij maakt zijn FT's alle twee, Hongarije stopt de Kroaten direct daarna en Akos Keller wordt daarna onder de basket bedient en frommelt de bal erin. Dan resten er nog 20sec op de klok, en neemt coach Ivkovic een Time-out bij 36-37. Onder een flink Hongaars fluitconcert speelt Kroatie en lange aanval, … bekroont die met een sterke en knappe score voor 36-39. Hongarije mag voor de tweede keer deze helft afsluiten met een schot van eigen helft; ging die eerste nog bovenkant bord, deze raakt de ring...dat kan nog wat worden in de tweede helft..!


Kwart-1:

Kroatie komt met 0-6 voor, voordat Hongarije de Scorer achter de tafel voor het eerst aan het werk zet. Dat gebeurde trouwens wel middels een stevige dunk!

Daarna blijft Kroatië steeds een paar puntjes voor tegen de fysiek niet kinderachtige Hongaren. Die op hun beurt tegen het eind van de eerste tien minuten nog een tandje bijzetten. Met ongeveer twee minuten te gaan is het Janos Eilingsfeld die met een denderende Folow-up-doordunk de stand gelijk trekt op 15-15. Daarna volgt een Reboundgevecht onder de Hongaarse basket, de bal wordt getipt, en getipt en getipt en nog meer getipt, totdat Hongarije de DR pakt. Er volgen twee Driepunters, elk een, waarna Kroatië mag afsluiten met twee FT's, en dat brengt de stand na tien minuten op 20-20.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten