donderdag 29 juni 2017

AANRADER: KRANTEN LEZEN: 'TOPICS!' COLUMNIST BIJ DE BUREN HUGO CAMPS DE MORGEN / HEDENDAAGSE POLITIEK RECHTS VS. LINKS IN DE MEDIA: 'Dissidentie mag ook - Thierry Baudet is een politieke dwerg met een mond groter dan een open schuur'

Ook in de Belgische Media dus een 'Hypecultuur' waar Rechtse Schreeuwers de voorkeur krijgen (boven Linkse Inhoud)...

De 'roem' van (be-)ruchte Thierry Baudet doorgedrongen tot de Vlaamse media...  
Waar blijft 'Links'?
Cartoon overgenomen van 'sandradehaan.nl/portfolio/detail/'


Thierry Baudet is een politieke dwerg met een mond groter dan een open schuurDissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.

Morgen' via 'Topics'   ---  Hier  ---)


Hugo Camps
Hugo Camps. ©Studio Edelweiss
Duidingsprogramma’s op televisie zijn altijd op zoek naar controverse. In naam van de kijkcijfers worden deelnemers aan het debat vaak gerekruteerd op basis van hun vermeende rellerigheid. Daarom zie je Etienne Vermeersch geregeld op drie tv-zenders tegelijk. Etienne zal de studio nooit verlaten zonder een lichte aanval van razernij.
De concurrentieslag tussen Terzake en De afspraak maakt de jacht op poseurs met spraakmakende onderbuik nog heftiger. Vanzelfsprekend moet je dan al eens de grens over en kom je terecht bij een schreeuwlelijk als Thierry Baudet. Politieke dwerg met een mond groter dan een open schuur. Met zijn kersverse partij Forum voor Democratie surft hij in de slipstream van Pim Fortuyn en Geert Wilders. In zijn misprijzen voor journalisten gaat hij Donald Trump achterna.
Reeds bij de aftrap van De afspraak opende Baudet de aanval omdat hij ontevreden was over de intro van de presentator. Hij had het over kwalijke framing. Lichtgeraakt dus. Dat heb je met mannen die van zichzelf beweren dat ze tot een superieure cultuur horen.
Columniste Heleen Debruyne veegde de vloer aan met de standpunten die Baudet ooit over vrouwen had verkondigd. Het kwam erop neer dat vrouwen minder excelleren en minder ambities hebben. De columniste hield het waardig en serveerde de macho af met de suggestie wat meer te zwijgen over processen die hij niet zo goed kent, zoals het waarom van de vrouwelijke achterstand in topposities.
Het initiatief om Baudet 'De afspraak' te laten volkletsen was op zijn minst gedateerd. Nieuws­waar­de nihil. Amu­se­ments­waar­de ook nihil.
Het initiatief om Baudet De afspraak te laten volkletsen was op zijn minst gedateerd. Nieuwswaarde nihil. Amusementswaarde ook nihil. Dat hij tegen de Europese Unie en de euro is heeft hij al tienduizend keer gedebiteerd in Nederlandse praatprogramma’s. Als gastspreker op de jaarlijkse IJzerwake betoogde hij in 2014 dat het niet klopt dat nationalisme tot oorlog zou leiden en de Europese eenwording tot vrede. “Nationalisme is de kracht die de democratische rechtsstaat mogelijk maakt.” Terloops pleitte hij voor de ontbinding van de Belgische staat en voor een onafhankelijke Vlaamse staat. Dat komt een ijdele Hollander hier zeggen die bij de jongste verkiezingen welgeteld twee Kamerzetels wist te veroveren voor zijn splinterpartij.
Veelzeggend is het interview dat hij in 2013 aan HP/De Tijd gaf waarin hij de PVV van Wilders karakteriseerde als avant-gardepartij waarvan het gedachtegoed binnen afzienbare tijd gemeengoed zou worden.
Wie nog twijfels heeft over het wereldbeeld van Baudet kan terecht in zijn boek, waarin hij zich afzet tegen een ziekelijke afkeer van het eigene, van het eigen nest. Hij verwerpt de instinctieve neiging altijd de eigen cultuur, de eigen gebruiken, de nationale identiteit en geschiedenis af te vallen of te ridiculiseren. Het manifesteert zich voornamelijk in het multiculturalisme, het opengrenzenbeleid en – jawel – de kunst.
Ik dacht dat ik Karel Dillen hoorde.
Is er eigenlijk nog iemand links op de VRT? Zo ja, dan mogen we het vooral niet zien en horen
Waarom De afspraak er voor deze retour naar paard en kar een Nederlander moest bijhalen, weten ze alleen bij de boekhouding van de VRT. Een slungel van Vlaams Belang had het niet beter kunnen zeggen. Het scheelt toch in reis- en representatiekosten, zou je denken.
Is er eigenlijk nog iemand links op de VRT? Zo ja, dan mogen we het vooral niet zien en horen. En het ras der catacombegauchisten lijkt uitgeroeid.
Kan Peter Vandenbempt niet naar Terzake worden getransfereerd? Ook geen linkse rakker, maar wel nog met een gemoed buiten het eigene.


Het beeld dat de Extreem Rechtse Schreeuwers graag presenteren als het om de relatie met de EU gaat:
Bron cartoon: GS.nl


Een interview met Baudet, en een humoristisch Debat van Hans Wiegel vs. Thierry Baudet over referenda in Buitenhof: --- Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten