zondag 4 juni 2017

NBB / 3x3_ORANJE BASKETBALL M/V U23: 'Nederland met twee teams naar FIBA 3x3 U23 Nations League 2017'

Nederland met twee teams naar FIBA 3x3 U23 Nations League 2017

3 juni 2017 13:( Bericht overgenomen van de NBBsite, Originele bericht   ---  Hier  --- )
Dat 3x3 basketball razendsnel groeit, is geen nieuws meer. Ook niet dat Nederland in die ontwikkeling een vooraanstaande rol speelt. Een logisch gevolg daarvan is dat de Nederlandse Basketball Bond een uitnodiging heeft gekregen om deel te nemen aan het 3x3 Fast Track U23-programma van de internationale basketballbond FIBA. Nederland is zodoende van 4 t/m 7 juni in Tsjechië en Hongarije met een mannen- en een vrouwenteam vertegenwoordigd bij de FIBA 3x3 U23 Nations League 2017
De Nederlandse U23-selectie bij de mannen bestaat uit Tijme van Dijk, Dylan van Eyck, Okke Hoonhout en Lenno Witteveen. De Orange Lions worden gecoacht door Ronald van der Geest. Bij de vrouwen wordt de Nederlandse U23-ploeg gevormd door Charlotte van Kleef, Janine Guijt, Susanne Taal en Isabella Slim. Coach van de Orange Angels is Jeanine Tjin-A-Sioe.
In het 3x3 Fast Track programma worden de geselecteerde landen ondersteund door de FIBA om talentvolle spelers en speelsters zich verder te laten ontwikkelen in 3x3 basketball. Het belangrijkste doel is in de toekomst goed te kunnen presteren op grote internationale toernooien zoals de Olympische Spelen. Andere deelnemende landen zijn Tsjechië, Hongarije, Sri Lanka, Japan en Oeganda.
De categorie U23 is een nieuwe internationale leeftijdsklasse in 3x3 basketball. De voor Nederland geselecteerde spelers en speelsters mogen meedoen aan de FIBA 3x3 U23 Nations League 2017. Deze 3x3 League omvat vijf toernooien. Bij elk toernooi kan een land punten scoren en het land dat aan het einde de meeste punten heeft behaald, wint de Cup. 
Ter voorbereiding op de FIBA 3x3 U23 Nations League 2017 spelen de Nederlands mannen en vrouwen twee (Royal Cup) toernooien, waar landenteams zich voorbereiden op het WK 3x3 in Nantes later dit jaar. Die worden op 2 en 3 juni gehouden in het Tsjechische Podebrady. Daar wordt ook het eerste deel van de Nations League gespeeld, waarna het circus zich voor nog eens twee toernooien verplaatst naar de Hongaarse stad Szolnok. Op die twee dagen is een live stream beschikbaar. In augustus volgen er nog twee toernooien in Sri Lanka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten