vrijdag 30 juni 2017

MARK LAROS / KORT INTERVIEW OVER ZIJN SEIZOEN 2016-2017

Mark Laros (2e van rechts, zittend) met zijn team:
2016-2017 Mineral Area College
Vorige zomer was Mark Laros een van de meest onbekende spelers in de MU20 Orange Lions, in Chalkida, Griekenland. Hij speelde in Nederland nog maar kort basketball, maakte midden in het seizoen de overstap naar CBA Canarias met als doel klaargestoomd te worden voor het spelen in Amerika. In 2015-2016 speelde hij Junior College, in de zomer voor de Oranje MU20, en in 2016-2017 hoopte hij zich in de kijker te spelen bij een NCAA D-I school. Dat is hem gelukt; de komende twee seizoenen speelt hij voor de Southeast Missouri State University Redhawks.

Het bericht over zijn 'signing': 'Mark-laros-via-juco-park-hill-missouri naar South East Misouri State'

Ik vroeg hem, als vervolg op het profiel dat Jan Lievaart en ik vorige zomer over hem maakten:

Kan je kort je belevenissen afgelopen seizoen voor de lezers in Nederland opschrijven;  je ups&downs, wat je doel was, en of je het gehaald hebt. Waren er memorabele wedstrijden? Ben je tevreden bent met de stap die je nu hebt kunnen maken? En wat is je nieuwe doel nu?

Mark antwoordde heel snel:

Hallo Aart, we hebben vorig seizoen een super goed seizoen gedraaid: het team is met een 24-0 record gestart en stond zelfs als 4e gerankt in de NJCAA. Ons uiteindelijke record was 28-3, en we hadden een teleurstellend einde, door het verlies van de halve finale in het regio toernooi. Ons hoogtepunt was de OT winst tegen Three Rivers CC (onze rivaal) in hun gym.

Individueel, ben ik heel erg gegroeid dit seizoen. Ik speelde veel meer minuten dan in mijn freshman jaar. Veel scholen waren door onze teamprestaties en mijn individuele ontwikkeling geinteresseerd in me.

Ik heb uiteindelijk voor Southeast Missouri State University gekozen, omdat ik me heel erg goed voelde bij de coaching staff, en vooral met Head Coach Rick Ray.

Sinds het einde van het seizoen heb ik veel aan de drie punter gewerkt, ook omdat ze me hier bij SEMO mij graag zien schieten.

Mark Laros (Facebook: 'www.facebook.com/MarkLaros42' / Instagram: 'instagram.com/p/BOS7AzIF4pM/'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten