maandag 5 juni 2017

TRUMP / ARROGANTE DOMHEID / (GEEN) KLIMAATVERDRAG PARIJS MEER VOOR USA / CARTOONS: 'Waarom Trump zijn kolen straks aan de straatstenen niet kwijt kan'


Cartoon overgenomen van 'cleveland.com/darcy/', origineel en meer   ---  Hier  ---http://www.nporadio1.nl/buitenland/4449-waarom-trumps-klimaatbesluit-niet-zonder-gevolgen-kan-blijven

Waarom Trump zijn kolen straks aan de straatstenen niet kwijt kan

Cartoon overgenomen van 'truthdig.com/', origineel   ---  Hier  ---

/ANP
vrijdag 2 juni 2017 |  NPO Radio 1 | redactie
De terugtrekking van de Amerikaanse president Trump uit het klimaatakkoord kan niet zonder gevolgen blijven. Daarvoor waarschuwt Ed Nijpels (VVD). De oud-minister stak in de uitzending van Stand.nl zijn onvrede over de Amerikaanse president niet onder stoelen of banken. “Ik vind ‘m afschuwelijk."
In 2015 tekenden bijna 200 landen het klimaatakkoord van Parijs, met als doel opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden. Nu president Trump zijn land heeft teruggetrokken uit het akkoord, voegt Amerika zich bij Nicaragua en Syrië, de enige twee landen die zich nooit hebben verbonden aan de deal.

Volgens Nijpels, oud-minister van VROM en kroonlid van de Sociaal Economische Raad, heeft de Amerikaanse president zich met dit besluit in de voet geschoten. "Europa gooit straks de deur dicht voor de Amerikaanse kolenindustrie", waarschuwt hij. 
Cartoon overgenomen van 'cleveland.com/darcy/', origineel en meer   ---  Hier  ---

Prijzen van kolen gekelderd

Toen de Amerikanen een paar jaar geleden naar schaliegas gingen boren, schakelden de elektriciteitscentrales in het land over van kolen naar gas. Het overschot aan kolen wordt sindsdien op grote schaal naar Europa verscheept en hier voor een zacht prijsje verkochtNijpels denkt dat de Amerikaanse president in de toekomst mogelijk zelfs subsidie moet inzetten om de Amerikaanse kolen nog naar Europa te krijgen. “Ons continent wil juist áf van fossiele brandstoffen”, aldus Nijpels. Hij voorspelt: “Europa plaatst dan een groot bord aan de ingang van de Noordzee, met de tekst: 'Verboden voor kolen uit Amerika'.”
Bekijk hier het gesprek met Ed Nijpels in Stand.nl 
Bijschrift toevoegen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten