maandag 12 juni 2017

DBL NIEUWS / ZORG&ZEKERHEID LEIDEN: Paul Vervaeck Blijft, Jan Driessen Weg(Lokomotief), en Thomas Koenis Terug naar Donar..!Voor de 'Echte insiders' zijn deze drie berichten waarschijnlijk 'Oud nieuws'...maar voor een aanzienlijk deel van mijn lezers waarschijnlijk niet. Dus daarom toch even vijf dagen nieuwsberichten van ZZ Leiden...

En als ik die dan even resumerend doorneem: bij Vervaeck die blijft dacht ik 'Goede zaak!'...
Maar het vertrek van Jan Driessen -toch een van de grootste Talenten van het Leidsche Basketball- lijkt me slecht nieuws. Ook al wil ik er wel bij vermelden dat ik meer van hem had verwacht, het afgelopen seizoen...

En dan Thomas Koenis; ik weet, niet iedereen 'in het Leidse was een evengrote Fan', maar in mijn ogen was hij wel een hoeksteen, en een degelijke in het team datzelfde afgelopen seizoen. En dan is er ook nog deze overweging: hij gaat terug naar Donar Groningen, dat met hem zichzelf in de breedte versterkt, ZZ moet nog maar eens laten zien eenzelfde bouwsteen terug te kunnen halen...naar mijn mening waren er zwakkere plekken in het Leidsche 'Roster'.

Plus: dit zijn er twee uit een relatief smalle rotatie...wie volgt? Blijft Rogier Jansen? Leigh Enobakhare? Jesse Voorn? Mahamed Kerazzi?Koenis vertrekt naar Donar

9 juni 2017
Thomas Koenis stapt komend seizoen over naar Donar. De 2.10 meter lange center, die een driejarig contract tekende, kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Zorg en Zekerheid Leiden. Voor die tijd speelde hij ook al vier seizoenen bij de Groningse formatie.

Koenis speelde in totaal 80 officiële wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden: 52 competitieduels, 16 play-offwedstrijden, 6 Europese duels en 6 bekerwedstrijden. In totaal was de 41-voudig international goed voor 728 punten, 747 rebounds, 75 blocks, 114 assists en 105 steals.
Afgelopen seizoen was Koenis in 26 competitieduels gemiddeld goed voor 10.7 punten, 9.5 rebounds, 1.3 steals, 1.5 assists en 1.0 blocks. In de tien duels in de play-offs noteerde Koenis gemiddelden van 8.2 punten, 10.5 rebounds, 2.1 assists, 1.3 blocks en 0.7 steals. Koenis maakte deel uit van het door spelers, coaches en media samengestelde All*Defense Team.Jan Driessen verlaat ZZ Leiden

8 juni 2017
Na drie seizoenen meedraaien in het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden slaat Jan Driessen een andere weg in. De 20-jarige forward geeft de voorkeur aan zijn studie en gaat een divisie lager spelen bij Lokomotief.

Driessen debuteerde onder Eddy Casteels op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht. De 2.01 lange forward werd geroemd om zijn harde verdediging en spelinzicht. Zorg en Zekerheid Leiden had nog een optie op Driessen, maar besloot die op verzoek van de forward niet te lichten.
In drie seizoenen kwam Driessen in totaal 80 keer uit voor Zorg en Zekerheid Leiden. In die duels stond hij 822 minuten binnen de lijnen en was hij goed voor gemiddeld 158 punten.

ZZ Leiden gaat verder met Vervaeck

5 juni 2017
Paul Vervaeck is ook komend seizoen de coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 61-jarige Belgische coach heeft vanochtend zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract gezet. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball had na een evaluatie van afgelopen seizoen al de intentie uitgesproken om met Vervaeck door te willen gaan.

Onder leiding van Vervaeck sloot Zorg en Zekerheid Leiden Basketball het reguliere seizoen als derde af, slechts twee punten achter nummer twee Landstede Basketbal. De Leidse formatie wist 19 van de 28 competitieduels in winst om te zetten.
In de play-offs plaatste Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich ten koste van Apollo Amsterdam voor de halve eindstrijd. De Leidse ploeg verloor het openingsduel, maar maakte in de daaropvolgende twee duels de krachtsverhoudingen duidelijk. In de halve finale stuitte Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal op Landstede Basketbal. Na een spannende serie van zeven wedstrijden vormde de halve finale het eindpunt voor de Leidse formatie.
Al voor de play-offs liet Vervaeck, die in de periode 2004-2005 anderhalf seizoen werkzaam was in Den Helder, weten dat hij zijn contract in Leiden graag wilde verlengen. Dat is vanochtend beklonken, tot tevredenheid van Vervaeck: “Ik ben blij om mijn basketbalfilosofie bij Zorg en Zekerheid Leiden, met zijn uitzonderlijke supporters, verder te mogen uitbouwen.”
In samenspraak met Vervaeck gaat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich nu richten op het formeren van de selectie voor het aankomende seizoen. Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn hebben nog een doorlopend contract. De club heeft ook nog een optie op Jan Driessen.


Alle drie de berichten heb ik overgenomen van de ZZ-Leiden-Basketball-site,   ---  Hier  --- al het nieuws van en over de club.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten