maandag 19 juni 2017

PAPAGAAIENGEDRAG (NEDERLANDSE E.V.A.) MEDIA / EVEN KRITISCH NADENKEN: 'De Best Betaalde Sportmannen van 2017...?!?!?'

Afbeelding van VK.nl, originele artikel   ---  Hier  ---

Hoeveel verdienen de meestverdienende sporters eigenlijk?

De Nieuwste cijfers

Cristiano Ronaldo is de meestverdienende sporter ter wereld, berekende Forbes. Wij vroegen ons af: hoeveel verdient hij per goal? En zijn collega's?


Om zelfs maar de minste cijfers over de financiële positie van Donald Trump boven water te krijgen zijn jaren nodig, maar -omdat het blijkbaar 'de tijd van het jaar' is vind je overal staatjes en/of afbeeldingen over de Best Betaalde Sporters van het Jaar...2017...???

In de versie hierboven (van de Volkskrant) blijkt daaruit dat vier van de tien best betaalde sportlieden NBA-spelers, basketballers dus, zouden zijn.

Ik snap dat niet helemaal; stel, LeBron James -terecht de hoogst genoteerde basketballer in deze Top-10- tekent op 1 juli 2017 een nieuw mega-reclame-contract met -ik noem maar eens iets 'The Greenery'- omdat hij ook een voorbeeld is van hoe je door het eten van veel Nederlandse Groenten & Fruit ook de misschien wel fitste sporter van allemaal is geworden, en alle kinderen in de USA aan de 'Nederlandse Appel' moeten... Hij krijgt daarvoor 1% van de door de te lanceren reclamecampagne groei van de Export van de Nederlandse Land- en Tuinbouw-sector naar de US of A. Het contract wordt getekend voor de rest van 2017 en 2018, met een optie voor alle jaren daarna waarin die Export blijft groeien en de campagne doorloopt. Volgens mij is er dan het CBS voor nodig -en de Amerikaanse equivalent van onze 'Goeie, ouwe CBS'- en die hebben er dan na afloop van het kalenderjaar minimaal maanden voor nodig om tot overeenstemming te komen over de exacte toename van die Export. Een cijfer bovendien, dat daarna nog zeker een keer zal worden bijgesteld door 'nadere inzichten'...

Kortom; ik denk dat het plaatje hierboven hooguit een indicatie is voor wat al die mannen -waar zijn de vrouwen trouwens?!?- zullen gaan verdienen in 2017... Het lijkt me trouwens tevens een indicatie voor het Papagaaiengedrag waar 'de Media' -en dan zeker de Nederlandse!- tegenwoordig in uitblinken..!

Mooi voor Bloggers -zoals ik dus- trouwens; of je neemt iets over -weer een post klaar- of je schrijft er wat bij -zoals ik hier- en dan geldt hetzelfde. Misschien kan je wel een hele Blog opzetten die alleen maar bestaat uit elkaar tegensprekende media-berichten over de Top-10 Best Betaalde Sportlieden van deze wereld...maar dat laat ik dan wel weer aan een ander over...


Meer: 'Trump-licht-tipje-van-de-sluier-op-over-zijn-financien'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten