vrijdag 30 juni 2017

DBL NIEUWS / WORTHY DE JONG TERUG OP HET LEIDSE NEST! / ZORG & ZEKERHEID LEIDEN

Worthy de Jong volgde in de zomer van 2016 zijn droom,
en vertrok naar de Franse Pro-B...
nu bewandelt hij de omgekeerde weg,
en komt terug naar Zorg&Zekerheid Leiden;
de Leidsche Fans zullen -zo schat ik- erg blij zijn!
Op een of andere manier -ik had geen extra 'inside-informatie- zei mijn gevoel me dat het onderstaande nieuws vroeg of laat wel zou komen; de in het Leidsche terecht ongelofelijk populaire Worthy de Jong, die het na een jaartje buitenland toch weer in Nederland, en meer specifiek in Leiden zou gaan zoeken...

Met vrouw en baby een soort nomade worden, leek me niet echt 'des Worthy's ', de club in Leiden weet inmiddels dat een Worthy meer waard is dan 'de eerste de beste- (of de tweede, of derde) Amerikaan', en er is zoveel leegloop, dat daadkracht gevraagd werd van het ZZ-Leiden-Bestuur.

Mocht men er in slagen ook Jesse Voorn te behouden, dan ontstaat er een duo dat in de DBL de meeste tegenstanders bij vlagen de stuipen op het lijf kan jagen, en dat past erg goed in het Leidsche Sfeertje...

Maar feit blijft dat er nog heel wat werk aan de winkel is voor datzelfde bestuur gerust kan zijn op het seizoen 2017-2018.

Ik blijf dus benieuwd!


AART DEKKERHet Persbericht van ZZ Leiden:


Zorg en Zekerheid Leiden Basketball - Persbericht

Leiden, 28 juni 2017
Worthy de Jong terug bij Zorg en Zekerheid Leiden


Worthy de Jong is coming home! De 1.94 meter lange guard zette vanochtend zijn handtekening onder een contract dat hem komend seizoen aan Zorg en Zekerheid Leiden Basketball verbindt. De Jong was van 2010 tot en met 2016 al eerder zes seizoenen actief voor de Leidse formatie.

Na het seizoen 2015/2016 stapte De Jong over naar het Franse SOMB (Stade Olympique Maritime Boulonnais). De ploeg uit Boulogne-sur-Mer degradeerde afgelopen seizoen uit de Pro-B, het op een na hoogste niveau in Frankrijk. De 70-voudig international was in 34 competitieduels gemiddeld goed voor 9.7 punten, 3.0 rebounds, 2.0 assists, 1.8 steals en 0.5 blocks. Met 9.7 punten was hij de tweede scorer van de Franse formatie.

In zijn laatste seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball tekende de 29-jarige De Jong in 28 competitiewedstrijden voor gemiddeld 17.2 punten, 6.6 rebounds, 2.8 steals en 3.5 assists. In de zes wedstrijden tellende play-off serie tegen Donar noteerde De Jong 15.8 punten, 6.5 rebounds, 3.2 steals en 2.7 assists. De Jong werd in het seizoen 2015/2016 uitgeroepen tot MVP van de DBL.

De Jong werd in 2013, 2015 en 2016 gekozen voor het All*Star Team van de DBL. In zijn laatste twee Leidse seizoenen maakte De Jong ook deel uit van het All*Defense Team.

De Jong is op alle fronten alltime leader bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Hij kwam uit in 293 officiële wedstrijden en maakte 7988 minuten. In die tijd was De Jong goed voor 3416 punten, 1457 rebounds, 720 assists en 585 steals. Alleen in de categorie block shots moet De Jong genoegen nemen met een tweede plaats. Johan Kuijper voert de ranglijst aan met 136 blocks, drie meer dan De Jong.

Met de komst van Worthy de Jong telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu vier spelers. Eerder waren Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.

De 'Verloren Zoon' Worthy de Jong speelt in 2017-2018 weer voor ZZ LeidenGeen opmerkingen:

Een reactie posten