zaterdag 3 juni 2017

NBB / FIBA EUROPE / 3x3 STREETBALL / CHALLENGER 2017 DEN HAAG / HISTORIE 'PLEINBASKETBALL' / COLUMNIST AART DEKKER: '3x3 wereldtop naar Den Haag tijdens Challenger op 10 juni'

Als je ooit -in zowat een vorig leven- iets in gang hebt gezet, een hoge doelstelling voor jezelf en de mensen om je heen hebt gesteld, daar ook erg succesvol is bent geweest, maar door onbetrouwbare partners er na een behoorlijk aantal jaren mee hebt moeten stoppen.

Als je dan vervolgens ziet dat de volgende generatie van de door jou opgeleide en klaargestoomde mensen de fakkel overnemen, dat op hun manier, en ook op andere plaatsen doen dan waar jij -tegen de heersende opinie in- de start maakte. En die mensen zijn op hun beurt ook weer succesvol.

En een en ander dan na bijna 25 jaar -24 om precies te zijn- resulteert in een Groot Internationaal Evenement, juist op die plaats waar jij ooit begon, dan kan je dat betitelen als 'Iets dat Full Circle' is gegaan, en dan kan je daar, ondanks de wonden die je hebt opgelopen -die soms nog best eens even schrijnen!- op een bepaalde manier toch ook een goed gevoel bij hebben; je initiatief heeft vruchten afgeworpen!! Met 'je' bedoel ik trouwens mezelf (AD) en mijn vriend Jan Lievaart waarmee ik, met op het Event zelf en er vlak omheen natuurlijk de medewerking van vele andere vrijwilligers, waaronder een behoorlijk contingent (Ex-) Eredivisiespelers (M/V) en Ex-Internationals.

En dat is precies wat er komend weekend te gebeuren staat op 'Plein', Den Haag. Wij noemden onze twee edities van de Reebok BlackTop Series indertijd -10 juni 1993 was de eerste van twee- ooit 'Plein-Basketball', en bijvoorbeeld de huidige Captain van Oranje Basketball/de Orange Lions -Arvin Slagter en maatje Sjors Besseling, Ex-International- speelden er als 'Mini' -bij ons een speciale, en zeer succesvolle categorie al mee, en er is video van om het te bewijzen...

Een jaar later deed ook de toen al in Amerika spelende Daniel 'Dan' Gadzuric mee, en waren Vincent 'Vinrock' Krieger -ook al collegespeler-, Harvey van Stein en Djoenie Steenvoorde (als 'Mini' op een lagere basket) de drie finalisten uit zo'n dertig deelnemers. In die Finale van een heuse Dunk-Contest die redelijk legendarisch werd, won Steenvoorde trouwens, mede omdat Krieger en van Stein, geïnspireerd door de kort daarvoor gehouden NBA Dunk Contest een beetje teveel risico namen.


Isaiah Rider 1994 slam dunk contest


De Final van de Dunk-Contest tijdens 'Pleinbasketball' 1994:


Geüpload op 7 mrt. 2007
Starring Vincent Krieger en Djoenie Steenvoorde.
Ze winnen dunkcontest van pleintjesfestival in Den Haag in waarschijnlijk 1995.
Featuring Harvey van Steijn.
De rapshow werd jammer genoeg niet vastgelegd.
  • Categorie

  • Licentie

    • Standaard YouTube-licentie

Goed, 'Sweet Memories' genoeg dus! Voor iemand die zich geroepen voelt; het ruwe videomateriaal van zowel 1993 als 1994, heb ik nog wel ergens liggen...

En nu dus, is de cirkel rond...ik hoop wat stukken van het evenement van volgend weekend -op vrijdag 9 juni een scholentoernooi, en op zaterdag en zondag de Europese Challenger- mee te kunnen maken en beleven, misschien zie ik je daar?


AART DEKKER


Hieronder het Persbericht van de NBB, het originele bericht en nog heel veel meer van de NBB-site vind je  ---  Hier  ---

3x3 wereldtop naar Den Haag tijdens Challenger op 10 juni


Den Haag krijgt op zaterdag 10 juni de wereldtop van het razend populaire 3x3 basketball over de vloer als de The Hague 3x3 Challenger wordt afgewerkt. Na de geslaagde editie van 2016 tijdens de Olympic Experience mag de Nederlandse Basketball Bond opnieuw een Challenger in Den Haag organiseren, daarbij ondersteund door Den Haag Topsport en de internationale basketballbond FIBA. Het is de ideale opwarmer voor de FIBA 3x3 Europe Cup later deze zomer in Amsterdam.

De locatie voor het evenement is Plein, waar op 10 juni liefst vier Nederlandse teams in actie komen. Dat zijn Team Amsterdam (dat is de huidige nationale 3x3 selectie), Team Utrecht, Team Zwolle en natuurlijk Team The Hague.

Zij gaan het opnemen tegen o.a. Team Ljubljana, de winnaar van de vorige editie én de FIBA World Tour in 2016.

Een andere trekpleister is Novi Sad, de nummer één van de wereld en (als het nationale 3x3 team van basketballgrootmacht Servië) de regerend werelkampioen. De sterspeler van Novi Sad is Dusan Bulut, de nummer één op de individuele world ranking. Deze Bulut moet elke basketballfanaat een keer aan het werk hebben gezien.

 De twee teams die de finale halen, verdienen een ticket voor de FIBA World Tour Masters in Lausanne.

Op het winnende team ligt bovendien ook nog tienduizend dollar te wachten.

Kom dus op zaterdag 10 mei naar Den Haag.

De toegang is gratis.

De Challenger maakt deel uit van Streetball Masters Den Haag, dat op 10 en 11 juni op dezelfde locatie wordt gehouden. Een ideale mogelijkheid om zelf spelen te combineren met het aanschouwen van de 3x3 wereldtop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten