maandag 5 juni 2017

CITAAT / FEEST & HEAVY SHIT OP PINKPOP 2017 (ZONDAG) / VPRO'S 3voor12: 'Crystal Fighters feest om te overleven' & 'Hemel barst los bij Five Finger Death Punch'

Pinkpop een beetje gevolgd via Radio en TV...

Van Five Finger Death Punch...
had ik nog nooit gehoord, maar zoals wel vaker bij 'Metal' (heb ik deze band daarmee goed ingedeeld?) -een muzieksoort die ik niet volg en dus nauwelijks ken- blijken ze meestal wel een of meer songs te hebben die ik helemaal fantastisch vind...

Zoals dus ook "I'm on the wrong side of heaven, je vindt het rond minuut 6:00 in de volgende clip,
CITAAT:
"I spoke to God today, she said she's ashamed; what have I done? Who have I become? I spoke the devil today, he says he's not to blame...I understood, because I feel the same. With arms wide open, I stand alone...I'm no hero and I'm not made of stone. Am I right or wrong, I can hardly tell...cause I'm...."


Pinkpop 2017: Hemel barst los bij Five Finger Death Punch

Verzopen metalmuizen bij de Jillz-bar

Arme, arme metalmensen op Pinkpop 2017. De kans is groot dat de meesten 200 euro hebben neergelegd voor het hele weekend om ook System Of A Down te zien, misschien zelfs Prophets Of Rage of The Charm The Fury. Maar op de zaterdag is het karig gesteld met alleen Five Finger Death Punch als soelaas. De druiven zijn dan al helemaal zuur voor de Pinkpoppers die alleen vandaag voor de Amerikanen komen, want het regent niet een klein beetje bij 5FDP, maar gewoon keihard.

En laat dat nou net op het moment gebeuren bij single ‘Remember Everything’ als zanger Ivan Moody de woorden ‘If I could hold back the rain, would you numb the pain?’ uit. Tot dat punt heeft de band getapt uit haar uitvoerige discografie bestaande uit zeven albums vol zwaar metalwerk volgens beproefd Amerikaans recept: met enorm veel gevoel voor pathos, diepe grooves en die eeuwige hete aardappel in de mond; stevig, maar toch net hitgevoelig genoeg voor de radio zoals we het ook kennen van Stone Sour en Disturbed.

Maar alleen de ware fan trotseert de hele tijd de regen die na een half uur met bakken uit de hemel valt. Moody ziet het met een grijns aan (en getooid in NWA-shirt!) en bedankt dan iedereen voor het komen. Huh? Stond er niet een uur gepland? Jawel, en de band komt dan ook weer snel terug ‘You didn’t think we were finished, right?’. Nouja, dat dachten we wel en na tien minuten stopt de band alsnog een kwartier te vroeg, maar ook geen minuut te laat, want waar zit iedereen nu? Juist, aan de zijkanten waar overkappingen zijn. Zodoende is het erg gezellig bij de Jillz-bar waar dan ook niemand wat bestelt, want ja: echte metalmensen die drinken geen Jillz, toch?

Het Moment:
Als na afloop iedereen kijkt van: ‘Gaan we naar huis/tent of uit leedvermaak kijken hoe iedereen bij Bieber verzuipt?’.

De officiele clip van mijn favoriete nummer, de beelden verklaren veel...:


Five Finger Death Punch - Wrong Side Of HeavenNa zoveel 'Heavy shit', mag er ook wel weer wat feest volgen...
Deze Feestnummertjes kende ik al wel, de naam van het bandje nu ook...

Pinkpop 2017: Crystal Fighters feest om te overleven

Hippies schudden positieve vibes los


Koning, Pinkpop-ganger, Admiraal: ‘Plage’ kennen ze nog allemaal. Dè zomerhit van 2011 kwam uit onverwachte hoek: van de Spaans-Britse indieband Crystal Fighters. Dat het alweer zes jaar geleden is, valt te merken: de Pinkpop tent is niet helemaal vol. Maar hun boodschap, zou schrijver Remco Campert stellen, is hetzelfde gebleven: 'Het leven is verrukkulluk'.
Bekijk de show hier terug.

We zien de zanger in indianenpak, versterkers overwoekerd door planten en twee nieuwe blonde zangeressen. Allemaal het podium opgesleept voor het feestje, dat de Everything Is My Family-tour heet. Om de tragedie te vergeten van hun plots overleden drummer Andrea Marongiu in 2014. Het leven is te kort om niet te feesten.

De missing link tussen indie en ABBA, die Arcade Fire nu voor het eerst uitprobeert op hun nieuwe single 'Everything Now', daar heeft Crystal Fighters het patent op. Upbeat indie met trommels, dancebeats, meezingbare teksten en gouden melodieën. 'All Night', 'You & I' en 'Love Is All You Got' gaan erin als koek - of je nu wilt of niet. En dan moet Plage nog komen. 

Je kunt de kritiek hebben dat hun laatste album niet hun sterkste is. Maar Crystal Fighters is meer een liveband, die er ook zelf lol in heeft. Van een naÏeve, haast religieus soort vrolijkheid, maar wel eentje die live nog steeds werkt.

Het Moment:
Halverwege de show gaat de band op een rijtje staan en vraagt of iedereen zijn handen omhoog wil houden. Of we schudbeweging willen maken. Vóór muziek, liefde en vrede. Tègen niet nader genoemde politici, die er bijvoorbeeld een zootje van maken met het klimaat. Hippies? Dat zeker. Maar wel oprechte hippies.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten