donderdag 10 augustus 2017

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / BCO / CHASE FIELER / DONAR GRONINGEN: 'BC Oostende hervat trainingen in Luxemburg'

Philippe Debaere
(Overgenomen van: @VDB-HLN)
BC Oostende(BCO) is de club in het buitenland die ik het meeste volg vanwege de tijd dat Rob Meurs als Scout/Consultant voor de veelvoudig Belgische Kampioen werkte; het maakte mij een soort van schaduw Scout/Consultant en ik kwam er ieder jaar een keer of drie. BCO maakt -voor zover mijn inzicht reikt- een transformatie door van een (bijna) unieke periode naar een nieuwe periode met behoorlijk wat veranderingen in het Roster; extra interessant dus om ze de komende tijd goed te volgen, en 'Topics' maakt dat (nog) gemakkelijker dan het (door het Net) al was, ...
Fieler stapte een treetje Hoger/duurder in Europa;
hij ging naar BCO in België (Foto: Donar
...en dat geldt in versterkte mate doordat een van de beste spelers uit de DBL de laatste twee jaar -Chase Fieler van Donar Groningen- de overstap naar België/BCO maakte...
Onderstaand artikel (via Topics) en van HLN.be, origineel   ---  Hier  ---, en veel meer Basketbal van HLN  over BCO ---  Hier  ---

BC Oostende hervat trainingen in Luxemburg

Landskampioen BC Oostende komt vandaag voor de eerste keer terug samen. De kustploeg trekt meteen op een tiendaags oefenkamp naar Luxemburg.


Sportief manager Philippe Debaere, van BCO
Foto overgenomen van HLN.be
©VDB

"Daar de competitie vroeger dan normaal van start gaat, passen we ons trainingschema aan. Dit zal evenwel zonder internationals Salumu, Kesteloot en Mwema zijn. Ze hebben nog verplichtingen en werken naar het Europees kampioenschap toe. De reden dat we meteen op kamp vertrekken ligt vooral praktisch. De spelers hun appartementen zijn bijvoorbeeld nog niet vrij. We zorgen nu voor hun werkvergunning zodat we er ongestoord kunnen invliegen. Ook de zaal hebben we pas later ter beschikking. Op 22 augustus spelen we onze eerste oefenwedstrijd op Belgische bodem. Dan is het in Welvelgem te doen. De supercup staat reeds op 16 september gepland."

Dat de ploeg er toch nog heel wat anders uitziet dan voordien gehoopt, is voor sportief manager Philippe Debaere niet echt een probleem. Vooral het vertrek van Center Boukichou was niet echt ingecalculeerd.
"Ondanks het vertrek van Katic wat hem een grote kans gaf om als eerste center uitgespeeld te worden, diende hij zijn ontslag in. We hebben er een lange zoektocht op nagehouden, maar vonden finaal twee stevige vervangers.Ik ben er dan ook van overtuigd dat we die met McCrae en Jekiri gevonden hebben. Al zal er aanvankelijk nog wat sleutelwerk aan de winkel zijn. Op de spelverdeling zal combo guard Schwartz omgeschoold worden tot de back-up van Djordjevic. Het zal dus meer dan ooit bouwen worden aan een nieuw team. Ik heb er alvast alle vertrouwen in dat we opnieuw een competitief geheel op het parket zullen kunnen plaatsen", weet Philippe Debaere.

Nieuwe hoofdsponsor

Het grootste gemis is een nieuwe hoofdsponsor. Na de bekendmaking van het vertrek van Telenet kwam de zoektocht vlug op gang, dit spijtig genoeg zonder succes. 

Ondanks dit gegeven doet het bestuur er alles aan om het vooropgestelde budget rond te krijgen. Er zijn al enige gesprekken gevoerd, maar de knoop moet nog doorgehakt worden. Dit mag ons alleszins niet tegenhouden om er op sportief vlak in te vliegen", aldus Debaere.
(JLO)


Meer nieuws over BCO van hun eigen website:

1. Drie power forwards : continuïteit, vernieuwing en een toptalent02/08/2017 • 00:092. De nieuwe centers : talenten die zich maand na maand zullen ontwikkelen30/07/2017 • 20:413. De jongste spelers27/07/2017 • 22:144. BC Oostende heeft met Javon Mc Crea zijn eerste versterking beet op de center positie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten