woensdag 9 augustus 2017

BASKETBALL BIJ DE BUREN / BELGIE VS. DUITSLAND: PG Lecomte Begint Door te Breken!

Manu Lecomte,
de aanstormende eerste PG van België?
Nederland is al bezig, maar de deelnemers aan EuroBasket 2017 konden iets later van start.

Hieronder een artikeltje over België vs. Duitsland. Ik deel dit vooral omdat het erop begint te lijken dat de grote belofte Manu Lecomte -een kleine Pointguard die onze MU20 in de B-Divisie vier jaar geleden de nek om draaide, hij speelde daar echt fantantisch en werd door het duo Vervaeck-Casteels stapje voor stapje 'gebracht', en sindsdien in College speelde; bij Miami en Baylor- aan een doorbraak begint...en natuurlijk omdat het Duitsland was dat onze Orange lions de weg versperde in die dramatische nederlaag in Leiden een klein jaar geleden. Vergelijken; altijd goed.

Overgenomen van HLN.be, meer basketball van HLN:   ---  Hier  ---

EK-voorbereiding start met uitzege

Na een eerste trainingsweek in Antwerpen tankten de Belgian Lions zaterdag meteen vertrouwen in de eerste oefenwedstrijd van hun voorbereiding op het EK (start op 31 augustus). In het Duitse Erfurt versloegen de Lions de Mannschaft met 69-71.
Bondscoach Casteels opteerde tegen Duitsland voor het basisvijftal Tabu, Obasohan, Mwema, Hervelle en Tumba. Voor Obasohan kreeg de partij een extra betekenis, hij speelde voor zijn toekomstige thuispubliek - zaterdag 4.000 man sterk - van zijn nieuwe club Oettinger Rockets, nieuwkomer in de Bundesliga. Obasohan viel kort na rust uit met een knieblessure. Vandaag volgt een medisch onderzoek. De Antwerpenaar mist alvast het oefenduel vanavond tegen Spanje.
De Lions toonden meteen hun gekende speelstijl: fel en stug in defensie, vooral terend op de driepunter in aanval. De verschillen liepen nooit hoog op, de Lions hielden steeds een kleine bonus in handen. Hervelle was de onverzettelijke sterkhouder, Tabu de strateeg en de scorer. Ook zijn doublure Lecomte (10 ptn) liet een betrouwbare indruk. Salumu en Gillet zorgden voor shotkracht van de bank, ook Gorgemans maakte een nuttige invalbeurt.
In de slotfase zorgden opeenvolgende driepunters van Salumu (11 ptn) en topscorer Tabu (18 ptn uit 7/10) voor de beslissende kloof naar 62-71. De thuisploeg dreigde nog fel naar 69-71. Na balverlies van Tabu (6) viel de Duitse gelijkmaker net na het eindsignaal.
Gisteren reisde de selectie van Casteels meteen door naar Tenerife. Daar wacht vanavond een nieuwe oefenmatch met Spanje, de Europese kampioen, als opponent. Woensdag volgt een oefentreffen met Tunesië. Tegen Duitsland bleven Serron en Bako langs de kant. (RBE)
BELGIAN LIONS: Lecomte 10, Obasohan 4, Hervelle 6, Mwema 0, Tabu 18, Salumu 11, Gillet 10, Tumba 2, Vanwijn 4, Gorgemans 6, Troisfontaines 0, Kesteloot 0.Lees het verhaal van deze wedstrijd ook uit Duits perspectief -als ik het goed begrepen heb waren er 3700 toeschouwers bij dit oefenpotje present!- --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten