woensdag 9 augustus 2017

NIEUWS VBL / VROUWEN BASKETBALL NEDERLAND: 'SVTN Stelt Entree in Dameseredivisie een Jaar Uit'

Deze dames uit het Hoge noorden zijn in 2017/'18
helaas nog niet op het hoogste Vrouwen-niveau te zien.
De Vrouwen-League in Nederland wordt al geruime tijd met een uiterst karig aantal team afgewerkt, er leek uitbreiding op til, maar dat wordt helaas uitgesteld. Lees het onderstaande Persbericht uit de provincie Groningen.


PERSBERICHT
Haren, 8 augustus 2017 

SVTN stelt entree in dameseredivisie een jaar uit
Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-Nederland (SVTN) in Haren heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt om een noordelijk basketbalteam in te kunnen schrijven voor seizoen 2017-2018 van de Vrouwen Basketball League (VBL)*. De stichting wilde alleen starten als de basissituatie solide genoeg was, zowel op sportief-, organisatorisch- als financieel vlak. Op alle drie vlakken zijn flinke stappen gezet, maar alleen een echt goede start in de eredivisie maakt de kans op duurzaam vrouwentopbasketbal in Noord-Nederland zo groot mogelijk. Daarom heeft het bestuur van SVTN besloten om toetreding tot de dameseredivisie met een seizoen uit te stellen.
Steun van ondernemers en maatschappelijke organisaties
Bestuurslid Rijkwert van Slochteren: "Van uitstel komt zeker geen afstel. Wij zijn hard aan het werk om onze ambities met overtuiging en doorzettingsvermogen verder vorm en inhoud te geven. Wat heel fijn is, is dat we nu een groep ondernemers om ons heen hebben staan die activiteiten willen ontplooien die voor langdurige financiële stabiliteit en continuïteit moeten zorgen. Ook werken we op organisatorisch én basketbalvlak door aan een goed fundament. Trainster Joyce Siderius-Bolman wordt komend seizoen al trainer van het U20 meisjeseredivisie team van HSVB. Dit team dient mede als basis en kweekvijver voor het toekomstige vrouwenteam."
Het plan van de SVTN werd en wordt gesteund door de gemeente Haren. Ook met andere relevante partners zoals Topsport Hanzehogeschool, de RUG en het Johan Cruijff College is afgelopen maanden gesproken over samenwerking. Daarnaast wordt er samengewerkt met het Regionaal Trainingscentrum. Van Slochteren:"Ik heb goede hoop dat we in december 2017 de vervolgstappen kunnen melden voor de benodigde start van een noordelijk topteam in de VBL seizoen 2018/2019." 
/////////////////

Meer over dit Project   ---  Hier  ---, en hier:
Website van SVTN: www.vrouwentopbasketbal.nl  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten