zaterdag 12 augustus 2017

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / VOORBEREIDING EUROBASKET 2017: 'Belgian Lions boeken impressionante zege tegen Europees Kampioen Spanje'

In navolging van hun vrouwelijke collega's lijken de Nationale Mannen van onze Zuiderburen grote plannen te hebben op het aanstaande EuroBasket 2017; in de oefencampagne werden achtereenvolgens de Duitsers en nu ook de Spanjaarden uit verslagen in een oefenwedstrijd!

Bericht overgenomen van: 'Basketbal.vlaanderen' origineel   ---  Hier  ---

Belgian Lions boeken impressionante zege tegen Europees Kampioen Spanje

Geschreven door Basketbal Vlaanderen in FIBA op 
Belgian Lions boeken impressionante zege tegen Europees Kampioen Spanje
Gisterenavond speelden onze Belgian Lions op het tornooi in Tenerife een oefenwedstrijd tegen Europees kampioen Spanje (met al zijn NBA-vedetten). Op overtuigende wijze toonden onze Lions dat ze minstens de evenknie waren van de Spanjaarden. De Lions wonnen de historische wedstrijd met 71-89.
In een bomvolle zaal (5.000 toeschouwers) namen onze Lions het op tegen basketbalsterren als Ricky Rubio, Sergio Llull, Pau Gasol, Marc Gasol, Juan Carlos Navarro, en zo kan je nog wel even doorgaan. Coach Casteels startte met Tabu, Salumu, Mwema, Hervelle en Gorgemans aan de partij. Retin Obasohan(knie) en Kevin Tumba (arm) kampen met blessures. 
De wedstrijd startte goed voor onze Lions, via driepunters van Tabu en Salumu ging het naar 6-9. Helaas voor de Spanjaarden sloeg voor hen vroeg in de partij het noodlot toe: Sergio Llull ging door een ongelukkig contact door zijn knie en liep een ernstig kruisbandletsel op. Via Europese legende Pau Gasol herpakten de Spanjaarden zich (15-12), maar scherpschutter Gillet, geholpen door Hervelle en Vanwijnstuwden de Lions vooruit: 21-22 na het eerste quarter. 
In het tweede quarter ging onze nationale ploeg gewoon door op hetzelfde elan. Via een flitsende Manu Lecomte (nog altijd maar 21 jaar!) en een dodelijk efficiënte Axel Hervelle liepen de Lions snel 10 punten uit: 31-41. De sterk ingevallen Quentin Serron bezorgde de Belgen zelf een onwaarschijnlijke 34-49 bonus aan de rust. De Spanjaarden leken dan weer aangeslagen door het verlies van Llull. 
Na de rust verslapte de ploeg van coach Casteels niet. Via Gorgemans en Tabu en bommen van Salumu en de ijzersterke Hervelle ging het naar 44-63. Een aanvallende bevlieging van balgenie Sergio Rodriguezplaatste even een 7-0 voor de Spanjaarden, maar de mature Lions antwoordden via driepunters van Gillet en Hervelle en een sterke Serron: 58-74.
Dunks van jonkies Bako en Vanwijn zweepten het publiek op en hoe zeer Spanje ook probeerde, ze geraakten geen stap dichter bij het ongewoon goed spelend België. In de vierde quarter verslapten de Lions niet en uitblinker Hervelle kreeg zelfs een applausvervanging van het Spaanse publiek. Eindstand 71-89 en een dikke opsteker voor onze nationale ploeg. 
Spanje
Pau Gasol: 12 PTS 2 REB 3 AST
Juan Carlos Navarro: 10 PTS 2 REB
Ricky Rubio: 10 PTS 1 STL 1 AST
Juancho Hernangomez: 5 PTS 8 REB
Marc Gasol: 6 PTS 4 REB 2 AST
België
Manu Lecomte: 15 PTS 2 REB 3 AST
Axel Hervelle: 18 PTS 6 REB 1 AST
Jonathan Tabu: 7 PTS 2 REB 3 AST 2 STL
Quentin Serron: 6 PTS 11 AST 
Pierre-Antoine Gillet: 14 PTS 3 REB 2 STLGeen opmerkingen:

Een reactie posten