woensdag 16 augustus 2017

REPLI-CITWEET OBAMA / OP TRUMULT / (GEEN/WEL) VERSTAND&WIJSHEID: Wat een Verschil! - Obama Reageert op Tumult TrumpObama raakt gevoelige snaar met tweet over Charlottesville en racisme


Bericht overgenomen van NOS.nl, originele post   ---  Hier  ---

Het racistische geweld in de plaats Charlottesville van afgelopen weekend blijft de gemoederen in de VS bezighouden. Vooral op sociale media geven Amerikanen, onder wie ook veel beroemdheden, hun mening. Een van de meest gelezen en gewaardeerde tweets kwam van oud-president Barack Obama. Zijn bericht kreeg ruim 2,5 miljoen likes en werd meer dan een miljoen keer geretweet.
Obama citeerde de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsactivist en latere president Nelson Mandela: "Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof. Een mens leert haten, en als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Want liefde is een natuurlijker aspect voor de mens dan haar tegenpool."
De tweet is een van de meest gelikete berichten uit de geschiedenis van het sociale medium. Het aantal likes overtreft het aantal van 2,7 miljoen dat de zangeres Ariana Grande kreeg voor haar tweet na de bomaanslag in Manchester op de avond dat ze daar een concert gaf.

In de reacties op Obama's bericht overheerst het sentiment dat het jammer is dat hij geen president meer is. Zijn opvolger Trump kreeg veel kritiek omdat hij pas na een paar dagen een duidelijk standpunt innam over het geweld van racisten, neo-nazi's en de Ku Klux Klan in Charlottesville, in Virginia.

Kort na het doodrijden van een tegendemonstrant door een extreem-rechtse jongen van 20 had hij het over geweld "van vele kanten". Gisteren kwam Trump met de toevoeging dat witte racisten criminelen en schurken zijn. "Ze zijn in strijd met alles wat ons lief is en racisme is kwaadaardig."

Schandpaal

Onder de Amerikaanse celebrities die zich fel uitspreken tegen de rechts-extremisten in Charlottesville is ook de actrice Jennifer Lawrence. Zij deed op Facebook een oproep om neonazi's aan de schandpaal te nagelen. Ook zij krijgt veel bijval.


BEKIJK OOK:

Trump noemt nu wel man en paard: KKK, neo-nazi's, witte racisten zijn criminelen

Aanslag met auto in de Verenigde Staten

Burgemeester Charlottesville: Trump medeschuldig aan geweld

Waarom een standbeeld een centrale rol speelt bij de rellen in VirginiaGracieus zijn/handelen/communiceren; als er iets is wat de vorige -Barack Obama- en deze -'The Donald' -die meer weg heeft van een dol geworden Nijlpaard, het stinkt ook allemaal zo!- President onderscheidt, dan is het wel dat...

Het Hersenloze Gebrul/Getweet ook zo zat?

Behoefte aan even stoom afblazen of reacties van gelijkgestemden?

Sluit je aan bij 'Counting Down Trump': dat kan --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten