dinsdag 8 augustus 2017

COLUMN AART DEKKER / CLIPS WK ORANGE LIONS ORANJE BASKETBALL / WK PRE-QUALIFIERS: Hoe werkt het? & Het is me te stil 'aan deze kant'! - Die SHZ Moet Vol Woensdag om 20:00h!!


De Basketball-Zomer van 2017 is vol en intens, en het absolute hoogtepunt -De Orange Lions Mannen Campagne, een Pre-Qualifier op twee Ronden Qualifiers voor het Wereld-Kampioenschap 2019 in China- is ook al in de beslissende fase, en de Oranje Mannen zijn zeer sterk van start gegaan met een Uit-Overwinning in en tegen Oostenrijk.


Dat is een verbetering ten opzichte van de Campagne van 2016; toen ging het -achteraf gezien- juist mis in de eerste wedstrijd Thuis tegen Oostenrijk. Die nipte en onnodige Nederlaag was aan het eind 'de Spoiler' van wat eigenlijk een heel goede zomer voor de Oranje Mannen was; alleen echte Toplanden winnen al hun -in dit geval drie- Uitwedstrijden op rij, en dat was precies wat Oranje toen deed -inclusief de gedecideerde Sensationele Winst Uit tegen Duitsland. Het was die eerste Nederlaag, in een niet uitverkochte en veel te matte 5-Mei hal in Leiden de kop kostte. En dat 'Matte' was -mijns inziens- de helft van de verklaring van het onnodige Verlies, de andere helft was de te matte start van de Oranje Mannen zelf; maar niemand brengt mij af van de stelling dat een als vanouds -op tijd- kolkende '5-Mei Hel' de Oostenrijkers zelfs na die matte start kansloos zou hebben gelaten.

Mijn oproep spreekt dus vanzelf:

'Als je een 'Echte Basketball-Liefhebber' en/of een 'Echte Orange Lions/Oranje Basketball Supporter' bent, en je bent thuis, DAN HOOR JE MORGENAVOND in de Sport Hallen Zuid ACHTER ORANJE TE STAAN!'

De incentive?

Nederland gaat deze Pre Qualifiers overleven, met of zonder Support van Basketball-Liefhebbers, daar ben ik vrij zeker van. Maar als dat ongeslagen gebeurt, dus na thuiswinst Woensdag 9 Augustus, Thuiswinst tegen Oostenrijk op Woensdag 16 Augustus, en Uitwinst in en tegen Albanië op de Zaterdag daaropvolgend, dan heeft Oranje Basketball weer een klein beetje voordeel bij de daaropvolgende Loting. En 'de Loting', die trouwens voor een aanzienlijk deel is voorgekookt door de ploegen in allerlei potjes in te delen -maar desalniettemin toch een element van Loting; dus Geluk/Pech in zich draagt- daarvan zal veel afhangen in het vervolg.

Hoe ziet dat vervolg er dan uit?

Dat wordt in de videoclipjes van deze post door de Fiba zelf uitgelegd. Echte Hoops-junkies weten het natuurlijk al lang, maar ik denk veel van mijn lezers ook nog niet. Bovendien zijn dit soort clipjes natuurlijk dermate gelikt en beknopt, dat ze het kijken altijd wel waard zijn.

Beknopt in tekst dan toch even -de Incentive!- de Orange Lions gaan dan op zeker een paar hele mooie wedstrijden spelen in november, februari en juni. Als ze erin slagen een van de drie tegenstanders achter zich te houden, volgen dan in september, november en februari nogmaals drie fraaie tegenstanders, met uiteindelijk...ik zal een boude stelling doen: een wellicht niet kansloos Oranje voor een plek op het WK in China 2019. Ja, je leest het goed: ik zeg dat Nederland NIET KANSLOOS is voor deelname aan het WK!!! IJs en weder dienende (die Loting!), en met wat geluk en niet teveel pech.

Maar dat is nog ver weg; eerst dus deze Pre-Qualifiers winnen, dan de Loting afwachten, en in ieder geval drie mooie tegenstander het komende seizoen in Nederland.

Als dat geen reden is om deze Oranje Mannen alle mogelijk steun te geven bij de eerste stappen op die nog hele lange weg...dan snap ik de wegblijvers echt niet meer...

Ik hoop je te zien in een kolkende SHZ -en daar zijn echt veel mensen voor nodig!- morgen en volgende week!

Veel plezier!

AART DEKKER


Hoe zit het systeem van Pre-Qualifiers en Twee Ronden Qualifiers voor het WK in China 2019 eruit? Zo:Road to the 2019 FIBA Basketball World Cup in China

Gepubliceerd op 7 aug. 2015
Starting in November 2017, Your team playing in your country to reach the 2019 FIBA Basketball World Cup. 140 countries, 15 months of qualifiers, 1200 games home and away. 32 top teams in the 2019 FIBA Basketball World Cup. November 2017, National team basketball is coming home to an arena near you!

Find out more on http://fiba.com/worldcup

Subscribe to our YouTube channel (http://www.youtube.com/user/FIBAworld...), visit the official FIBA website (http://www.fiba.com) and follow us on our social media platforms to never miss a beat.

Facebook: http://facebook.com/FIBA
Twitter: http://twitter.com/FIBA
Google+: http://google.com/+FIBA
Instagram: http://instagr.am/FIBA
Sina Weibo: http://weibo.com/FIBAofficial
Vine: http://vine.co/FIBA


FIBA Basketball World Cup 2017-2019 competition system - Europe RegionOok Leon Kersten besteedde er een Column aan: 'Leonkersten.info/2017/08/01/vlaggenschip-oranjebasketbal-moet-en-gaat-naar-wk-kwalificatie'


Promo's:


China will host the 2019 FIBA Basketball World Cup

Geen opmerkingen:

Een reactie posten