donderdag 5 oktober 2017

AANRADER: Actie Avaaz Tegen Nieuw Gif Monsanto - Teken mee!

Ik ben er heilig van overtuigd dat de macht van bedrijven als Monsanto so-wie-so te groot is, en dat de wereld hun gemanipuleer kan missen als kiespijn (of erger)!

Daarom beveel ik onderstaande Avaaz-Actie van harte aan!


AART DEKKER
Monsanto lanceert haar nieuwste supergif. Dicamba doodt alles behalve Monsanto's eigen GMO's, en verspreidt zich via de lucht naar naburige akkers en de natuur.
We hebben nog een paar dagen om dit supergif tegen te houden!

Nadat 1.000 Amerikaanse boeren de noodklok luidden staat de staat Arkansas op het punt om dit gif te verbieden. Dit zou een precedent kunnen scheppen voor wetgeving in andere delen van de wereld.

Monsanto zet besluitvormers onder druk en wil deze controverse zo klein mogelijk houden. Maar als een miljoen van ons deze petitie ondertekenen kunnen we een officiële inspraakprocedure starten en laten zien dat mensen wereldwijd meekijken en NEE zeggen tegen gif in ons eten en op onze akkers. Voeg jouw naam toe!

***

Dat kan je   ---  Hier  --- al doen (of anders onderaan)

***

Beste Lezers/eventuele vrienden van Avaaz,
Monsanto lanceert haar nieuwste supergif. Dicamba doodt alles behalve Monsanto's eigen GMO's, en verspreidt zich via de lucht naar naburige akkers en de natuur.

We hebben nog een paar dagen om dit supergif tegen te houden!
Nadat 1.000 Amerikaanse boeren de noodklok luidden staat de staat Arkansas op het punt om dit gif te verbieden. Dit zou een precedent kunnen scheppen voor wetgeving in andere delen van de wereld.

Monsanto zet besluitvormers onder druk en wil deze controverse zo klein mogelijk houden. Maar als een miljoen van ons deze petitie ondertekenen kunnen we een officiële inspraakprocedure starten en laten zien dat mensen wereldwijd meekijken en NEE zeggen tegen gif in ons eten en op onze akkers. Voeg jouw naam toe:
Sta op tegen Monsanto

Het is niet verwonderlijk dat boeren in alle staten zijn. Dicamba verspreidt zich via de lucht en doodt de gewassen van andere boeren, het vergiftigt de bodem, bomen en water. Boeren staan voor een onmogelijke keuze: overstappen op Monsanto's GMO-zaden, of toekijken hoe hun gewassen sterven. Monsanto's bedrijfsmodel is hebzuchtig en gevaarlijk -- zij kunnen miljarden verdienen, maar onze voedselveiligheid staat op het spel. 

Gelukkig kunnen we iets doen. 17 Amerikaanse staten laten onderzoek doen naar Dicamba en autoriteiten in Arkansas dringen aan op een verbod -- daar wordt binnenkort over gestemd. Wetgevers in de EU en Latijns-Amerika kijken mee. Als een miljoen van ons Monsanto nu op haar plek zetten, en een verbod in Arkansas afdwingen, kunnen we ervoor zorgen dat dit gif een vroege dood sterft. 
Sta op tegen Monsanto
De Avaaz-gemeenschap staat al jaren op tegen Monsanto als David tegen Goliath, en probeert een corrupt en gevaarlijk monopolie op ons voedselsysteem tegen te houden. We zijn aan de winnende hand: vorig jaar werd een voorkomen dat Monsanto een megagrote GMO-fabriek in Argentinië kon openen, en zag Europa af van een volledige vergunning voor glyfosaat. Nu hebben de boeren van Arkansas onze hulp nodig.

Met hoop en vastberadenheid, 

Dalia, Nick, Danny, Allison, Diego, Camille en de rest van het Avaaz-team

Bronnen: 
Schade aan soja in VS door onkruidmiddel dicamba (Boerderij)http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Nieuws/2017/9/Schade-aan-soja-in-VS-door-onkruidmiddel-dicamba-179...

In het Engels:
Arkansas Defies Monsanto, Moves To Ban Rogue Weedkiller (NPR)
http://www.npr.org/sections/thesalt/2017/09/22/552803465/arkansas-defies-monsanto-moves-to-ban-rogue...

This miracle weed killer was supposed to save farms. Instead, it’s devastating them. (Washington Post)
https://www.washingtonpost.com/business/economy/this-miracle-weed-killer-was-supposed-to-save-farms-...

Arkansas one step from dicamba ban (AgriNews)
http://www.agrinews-pubs.com/news/arkansas-one-step-from-dicamba-ban/article_9a258824-25d7-5e73-a623...

Monsanto Fighting Arkansas Dicamba Ban (Arkansas Matters)
http://www.arkansasmatters.com/news/local-news/monsanto-fighting-arkansas-dicamba-ban/806920404


Je kunt naar het ondertekenen van de Petitie door    ---  Hier  --- naar de Avaaz-site te gaan.

***

Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 44 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.
Jij bent lid geworden van de Avaaz-beweging toen je deelnam aan "Community Petitions Site" op 2016-08-30 met aart.a.dekker@gmail.com, en je ontvangt dit soort berichten sindsdien.
Zorg dat avaaz@avaaz.org in jouw adresboek staat om er zeker van te zijn dat Avaaz jouw inbox bereikt. Om je emailadres, de taal of andere gegevens te wijzigen, kan je contact opnemen via dit formulier, of klik hier om je uit te schrijven.


Om contact met Avaaz op te nemen, beantwoord deze email niet, maar stuur een bericht via https://www.avaaz.org/nl/contact/?footer of bel ons (in het Engels) op +1 888 922 8229 (VS).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten