zaterdag 7 oktober 2017

DBL PREVIEW FORWARD LEASE ROTTERDAM / INTERVIEW AD-SPORT MET ROBERT KRABBENDAM / COLUMN AART DEKKER

Knipsel AD-Sport, origineel via Topics  ---  Hier  --- bij Blendle.nl kon ik het nog niet vinden...
***

Ik ken Robert Krabbendam al een jaar of 15, was er in informatie-verstrekkende zin bij betrokken toen hij na een seizoen bij ABC Amsterdam als Jeugdspeler in de hoofdmacht te hebben gespeeld -het bestuur en coach Arik Shivek besloten tijdens de voorbereiding dat de beoogde Zweedse lange man te weinig meerwaarde bracht voor zijn geld, en dat er dus beter speeltijd geïnvesteerd kon worden in een eigen jonge lang Nederlander met veel talent- en waarin hij in de reguliere competitie en zelfs Europees verrassend veel minuten speelde, besloot dat hij zijn rijke range aan opties om naar het buitenland te vertrekken te verkennen, deels omdat hij tijdens de Play-Offs ineens op de bank terecht kwam.

Mijn vriend en collega scout Rob Meurs en ik legden zoveel mogelijk informatie op tafel, gaven hem en vader Bert een reeks aan 'Do's & Don'ts' mee, en dachten dat ze welbeslagen ten ijs zouden komen waar het om kiezen ging...en werden toen toch nog verrast door de gemaakte keuze; Robert ging naar Virginia Tech, dat het opkomende seizoen voor het eerst in de ACC -absolute top dus!-... Ik herinner me ook nog het gesprekje dat wij hadden na afloop van de MU20B in Lissabon, vlak voor hij richting Virginia zou vliegen.

Daar maakte hij -terwijl hij er bij ABC Amsterdam elke wedstrijd onbevangen invloog zonder ook maar een enkele serieuze blessure- al snel kennis met blessureleed. Een fenomeen dat hem daarna regelmatig flink dwarsboomde.

Bomen over zijn situatie, 'de volgende stappen', risico's en sterke punten, en nog veel meer; dat deze we op gezette tijden in de jaren erna nogal eens. Waarbij ik hem lang niet altijd spaarde...maar daar kon hij wel tegen, en zeker op het persoonlijke vlak leverde dat geen enkel probleem op; want Robert Krabbendam was niet 'de eerste de beste jongen van de straat', kon het gesprek altijd gemakkelijk alleen af, en op dat vlak was er veel respect over en weer.

En toch...ach, dat is stof voor een Interview dat er -als het aan mij ligt vast en zeker nog eens gaat komen... Robert werd alom, ook door ons en overal in het wereldje van het Internationale Basketball, als een Groot Talent beschouwd, met NBA-potentieel misschien zelfs!

In dat licht bekeken is er dus, ook al heeft hij in mooie teams gespeeld, is hij Ex-International, heeft hij prijzen gewonnen, en her en der over de wereld uiterst bijzondere levenservaring opgedaan, dus best wel een en ander te bespreken.

En als je dan een Interview zoals het bijgaande, met AD-Sport, leest dan gaat de gedachte dat 'er nog heel wat moet gebeuren in het Nederlandse Basketball!' wel even door je hoofd...maar goed, dat komt dn in dat Interview wel aan bod.

Morgen begint hij toch weer aan een nieuw seizoen bij Forward Lease Rotterdam in de DBL. Ik wens hem en zijn team, zijn club heel veel succes, en vooral ook een seizoen zonder vervelende blessures en ander ongerief!

Ennuh, o ja: Zaterdag 7 oktober 20h, Topsport Centrum Rotterdam: RoBa - Apollo Amsterdam!

AART DEKKER

'Roba' ideale bijbaan

Krabbendam dankzij nieuwe baan alsnog verder in Maasstad

Twee keer verkoos Rotterdam Basketbal een Amerikaan boven hem. En beide keren kwam de club toch weer uit bij Robert Krabbendam, die zo alsnog aan zijn vijfde seizoen bij 'Roba' begint.
Robert Krabbendam. ©Carla Vos
Het is dat de Amerikaan Peter Alexis vorig jaar zó tegenviel, dat de club na één competitiewedstrijd al weer afscheid van hem nam. Anders speelde Krabbendam vorig seizoen waarschijnlijk bij ZZ Leiden, waar hij al meetrainde. En het is dat deze zomer de werkvergunning van Travis George zó lang op zich liet wachten, dat Armand Salomon de stekker uit de deal trok. Anders had de coach niet de voicemail van good old 'Krab' ingesproken, met de vraag of hij 'zin had in een bijbaan'.
Hoe Krabbendam zelf denkt dat zijn tweede terugkeer - na wederom misgelopen plannen met een Yankee - voor de buitenwereld overkomt? ,,Het is natuurlijk wel grappig dat het zo weer samenkomt. Ik moet er zelf ook een beetje om lachen. Maar in de sport gebeuren wel gekkere dingen."..........


.....
....
...
Het complete originele Interview is te vinden bij AD-Sport en via Topics.nl:   ---  Hier  ---
Geen opmerkingen:

Een reactie posten