zondag 15 oktober 2017

CARTOONS&EERSTE BESCHOUWINGEN FORMATIE / FLUTTE-RUTTE-III: 'Jokkebrokkerij, Vertrouwen in de Toekomst?, Transfer van Wilders naar Arib, e.v.a.'

Cartoon van Tom Jansen en Trouw.nl

Iedereen erop vooruit..?

Cartoon overgenomen van Joop.nl, alwaar natuurlijk heel veel meer Beschouwing op Rutte-III
 ***

Ook van Joop.nl, een Column: 'Vertrouwen in de toekomst hoe kwamen ze erop?'

***

Stopt Rutte nu eindelijk een met 'Liegen'? Of besmet hij weer nieuwe partijen met die 'Ziekte'?

Deze VK-Column stelt vast dat er wat dat betreft niets verandert, behalve dan dat er nu drie(3!) partijen mee moeten liegen, waar er dat de laatste zes, zeven jaar veel minder waren..:

Sheila Sitalsing:

'Jokkebrokkerij in de Mooie Nieuwe Plannen van Rutte-III is nog Niet Doorgeprikt'

Met als CITAAT:
"Drie VVD'ers ontbraken bij de stemming, zag ik bij het natellen van de stemmenlijst - misschien zaten ze nog te netflixen op hun werkkamer, of waren ze aan het werk in het land, of waren ze ziek, of hadden ze andere zwaarwegende redenen voor hun afwezigheid. Dat er toch 76 stemmen waren vóór de afschaffing van onwelgevallige uitslagen en lastige geitenpaadjes, was te danken aan de SGP van Kees van der Staaij"

 ***

Volkskrant, Dagkoersen:


CITAAT(VK, 14-10-2017):

OOK DAT NOG
Ze was tien jaar en acht maanden de secretaresse van Geert Wilders. Nu stapt Daphne Rozenboom over naar Khadija Arib, de PvdA-dame die Kamervoorzitter is en dat, vanwege haar dubbele nationaliteit, van Wilders helemaal niet zou mogen zijn. Lees over deze opmerkelijke transfer in Binnenskamers.


Nog wat Quotes uit het stuk waarvan de Link naar het complete artikel hierboven staat:

Hier zijn uw Dagkoersen. Eenvoudig in uw mailbox te krijgen als u hier een vinkje zet.


DEBAT VAN DE DAG
Rutte III - oppositie

De eerste confrontatie in de Tweede Kamer tussen Rutte III en de oppositie-vanaf-26-oktober laat zien waarom de formatie zo enorm lang duurde. De tegenwind van de breed geschakeerde oppositie zal de komende jaren de band tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie voortdurend op de proef stellen. De gedetailleerde afspraken, vastgelegd in hun regeerakkoord, blijken ervoor te moeten zorgen dat de vier coalitiegenoten niet tegen elkaar worden uitgespeeld.

Dat zal nog lastig worden voor Rutte III, denkt verslaggever Joost de Vries, die het debat op de voet volgde (hier terug te lezen)....

THEMA VAN DE DAG
Rutte III en het klimaat

D66 en ChristenUnie kunnen hun vingers aflikken bij wat in het regeerakkoord staat onder het kopje 'Klimaat en energie'. Leg het VVD-verkiezingsprogramma ernaast en zie dat er nul overeenkomst is. Maar in Etten-Leur stelde chef politiek Raoul du Pré vast: Mark Rutte blijkt een Transformer: van dieselauto naar... tja wat? In ieder geval iets groens.

Het nieuwe kabinet wil verder gaan dan de EU, en als het even kan zelfs verder dan 'Parijs'. De VVD bakte in de campagne hoegenaamd niets van het thema klimaat en kreeg een zware onvoldoende van het Planbureau voor de Leefomgeving dat enkele verkiezingsprogramma's doorlichtte op 'groenheid'.

Maar nu constateert politiek columnist Ariejan Korteweg: zo groen als in dit regeerakkoord.....

NIET IN REGEERAKKOORD
Publieke topsalarissen

De PvdA viel over deze zin in het regeerakkoord: 'Het beloningsniveau bij de overheid moet zodanig zijn dat hoogwaardige en schaarse specialisten in dienst kunnen worden genomen.' Conclusie van PvdA-leider Asscher: schandelijk! Het nieuwe kabinet gaat de topsalarissen in de (semi-)publieke sector niet verder aanpakken. ...

MIST IN REGEERAKKOORD
Ontwikkelingsgeld

Begrotingen van de overheid, al die geldstromen in het regeerakkoord: ook de specialisten rondom het nieuwe kabinet kunnen het niet meer volgen als het om ontwikkelingsgeld gaat. Verslaggever Natalie Righton wel. Ze prikte door alle verhullende teksten heen en ontdekte: het budget voor Ontwikkelingssamenwerking gaat helemaal niet met een miljard euro omhoog. Ook niet met 1,8 miljard, zoals hier en daar opduikt. Het blijkt 127 miljoen te zijn.

Het is nauwelijks na te vertellen, maar het komt er grofweg op neer dat.... (Lees het   ---  Hier  ---)Dagkoersen is de politieke nieuwsbrief van de Volkskrant. Wilt u deze per mail ontvangen? Meld u hier aan: volkskrant.nl/dagkoersen. Tips of opmerkingen? Mail naar haag@volkskrant.nl.

Overgenomen van: 'Ligwakker.nl'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten