zaterdag 14 oktober 2017

COACH TOON VAN HELFTEREN & DAS DELFT HS1 2017-2018 - BASKETBALL BREEDTE NEDERLAND MANNEN

Artikel en foto overgenomen van Delftopzondag.nl, originele artikel   ---  Hier  ---

De heren van DAS, afgelopen woensdagavond. Met bovenaan van links naar rechts: Rik de Graaf, Bas Bothof, Bas Poot, Rik Feijge en Cas Kreuze. Onder: Arman Daneshvar, Wouter Haenen, Thom van den Akker, Ilin Jonoski en Jair Kruiner (v.l.n.r.).

Captain Rik de Graaf en DAS willen kampioen worden

  sport
DELFT – Rik de Graaf hoopt met zijn ervaring de heren van DAS komend seizoen naar een hoger niveau te tillen. De 30-jarige captain wil kampioen worden.

Rik de Graaf begon op 12-jarige leeftijd met basketballen. Bij DAS. Afgelopen zes seizoenen speelde hij bij stadsgenoot Punch, uitkomend in de promotiedivisie. En nu is hij terug op het oude nest. Zijn nieuwe ploeg promoveerde vorig seizoen naar de tweede divisie. "Het voelt goed", geeft De Graaf aan. "Er spelen hier nog altijd veel vrienden van mij. Het is verder een jonge groep. Ik ben de oudste. Het is natuurlijk nogal aftasten, maar gaat heel leuk. Het is jammer dat DAS de Sporthal Brasserskade moest verlaten, dat vindt iedereen."

Het nieuwe onderkomen, de sporthal van SC Delfland, bevalt 'm echter ook uitstekend. En dat is niet het enige nieuwe. Voor het eerst is hij captain. "Een hele andere rol. Ik zal vooral jongere spelers sturen en ben natuurlijk het verlengstuk van de coach. Dat is wel een redelijke verantwoording." Maar het moet 'm lukken. "Ik heb meer ervaring èn heb hoger gespeeld dan de anderen, want Punch speelt twee afdelingen hoger dan DAS. Ik ben in die zin dus wel wat treetjes omlaag gegaan, maar ik ben blij als het lukt om met deze ploeg de weg omhoog in te zetten."

Ook nieuw – en mooi: de nieuwe coach van DAS heren 1. Niemand minder dan bondscoach en recordinternational Toon van Helfteren. "Een man waar we heel veel van kunnen leren. Hij was in de jeugd ook al eens m'n trainer en ik sprak hem nog regelmatig als ik bij DAS was. Hij was hier vaak te vinden was omdat zijn dochter in dames 1 speelt." De Graaf verwacht dat, zeker onder leiding van Van Helfteren, de heren van DAS dit jaar stappen gaan maken. En hij gaat voor niets minder dan de titel. "Als dat lukt, zou het seizoen geslaagd zijn. De middenmoot, daar doen we het niet voor."

***
Lees ook: 'Even-terugkijken-toon-van-helfteren'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten