zaterdag 28 oktober 2017

BASKETBALL NEDERLAND EERSTE DIVISIE / REGIO GROTE RIVIEREN / AD-SPORT: 'Dit Seizoen Geen Merwede-Derbies tussen BC Virtus Werkendam en River Trotters

Muris Agic, Coach River Trotters
De onderstaande Preview op het Seizoen 2017-2018 voor de twee 'Overburen' Virtus Werkendam en River Trotters Handinxveld-Giessendam is alweer bijna twee maanden oud, maar waarschijnlijk toch leuk om te lezen voor mensen die het toen gemist hebben.

Ik vond het in ieder geval wel leuk, ook omdat ik ooit zelf in die regio speelde...

 

BC Virtus en River Trotters in verschillende eerste divisies

SPORT  BC Virtus en River Trotters beginnen zaterdag aan de basketbalcompetitie. Opmerkelijk is dat de twee clubs over de beide eerste divisies zijn verdeeld. Verbazing aan beide kanten van de Merwede, want de enige regioderby op niveau is verleden tijd.Virtus opent in de zuidelijk getinte eerste divisie (B) met een thuisduel tegen Barons uit Breda. River Trotters krijgt in 'A' bezoek van Red Stars. In de voorbereiding won River Trotters met twintig punten verschil van de Bredanaars. Virtus oefende twee weken geleden tegen Red Stars en won met 52-40.

Flamboyant

Vorig seizoen nam River Trotters afscheid van trainer Arjan Bruijstens, de flamboyante Bosschenaar. Hij maakt plaats voor de pragmatische Bosniër Muris Agic. De in 1973 in Tuzla geboren Agic speelde professioneel basketbal voor Sloboda Dita Brcko. In 2004 kwam hij naar Nederland en was onder andere coach bij Jumpers, Haaglanden Royals, Rotterdam Challengers (assistent), Rotterdam Basketbal U18 en U20, Leiden U18 en U20 en vorig seizoen bij Rotterdam Basketbal 2 en U24.
Met Rotterdam 2 was hij tegenstander van River Trotters en vanaf dat moment onderhield hij contact met de Hardinxveldse club. In sporthal De Wielewaal is hij niet alleen verantwoordelijk voor 'mannen 1', maar ook voor het U22-team.
Muris Agic riep zijn licht gewijzigde nieuwe spelersgroep op 15 augustus voor het eerst bij elkaar. Spelverdeler Martijn van Noordenne vertrok naar Lokomotief in Rijswijk. Daarvoor kwamen twee nieuwelingen en Trotters schuift twee talenten van U22 door naar de hoofdmacht.

Met de kennis van nu, zeg ik dat er vijf teams om de kopposities gaan spelen
Edwin Dekkers
River Trotters legt de lat iets hoger dan vorig seizoen. Agic wil zijn team naar de Final Four brengen en moet dus in de 'noordelijke' eerste divisie bij de beste twee eindigen. Op termijn moet de dadendrang van River Trotters een plaats in de promotiedivisie opleveren.
Daar was Virtus vorig seizoen al dichtbij en dat blijft in Werkendam ook het ultieme doel.
In Brabant verwelkomde trainer Edwin Dekkers (foto) de 37-jarige Vurenaar Ardan Cusell met open armen. ,,Natuurlijk is hij op leeftijd, maar hij maakt ons wel beter. Jammer genoeg liep hij vorige week tijdens een training een knieblessure op. Wij zijn hem twee maanden kwijt.''

Center

Dekkers verloor zijn spelverdeler Arjen van der Wiel, die een punt achter zijn carrière zette, maar daar is Joep de Kleijn voor in de plaats gekomen. Dekkers: ,,Een prima spelverdeler. Hij komt van Waalwijk, dat tweede divisie speelt. Op termijn moet hij ons niveau kunnen halen.'' Verder is Stan Bruijstens terug. De center komt van Wyba. De lange center Mark Bierhof vertrok eveneens. Dekkers verwacht van een fitte Cusell meer plezier te hebben.Virtus is regerend kampioen, maar liet het in de play-offs liggen. ,,Dat zegt niet zoveel over komend seizoen, waarin het krachtsverschil binnen de top vier elkaar nauwelijks zal ontlopen.''
Dekkers doelt op Black Eagles, dat hij als favoriet tipt. Ook Attacus, Vlissingen en Wyba gaan volgens hem meedoen. ,,Wij kunnen van iedereen winnen, maar ook van een aantal ploegen verliezen. Met de kennis van nu zeg ik dat er vijf teams om de kopposities gaan spelen.''

Artikel overgenomen van AD-Sport, originele artikel (en meer)   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten