woensdag 4 oktober 2017

FIBA CHAMPIONS LEAGUE PLAY-IN BIJ DE BUREN BELGIE / HLN.BE: 'Antwerp en Brussels Grijpen naast groepsfase Champions League Basketball'


Het Nederlandse Basketball kende alleen Donar Groningen als deelnemer aan een EuropaCup dit seizoen; Donar was een raak schot af van plaatsing voor de Groepsfase na een gruwelijk zware Play-In van zes wedstrijden in krap twee weken. Met Estudiantes als laatste tegenstander was de 'loting' wel erg zwaar voor de Nederlandse kampioen. De Groningers gaan door in de Fiba Europe Cup, waarin ze het vorig seizoen heel goed deden.

Hoe verging het de andere deelnemers van de lage Landen? Die uit België?
 Oostende in de Champions League opnieuw tegen Avellino, ook Antwerp en Brussels kennen opponenten
BC Oostende, de dames op de foto zijn beiden van BCO, haalde als enige Club der Lage Landen de Groepsfase en ziet daar nu 14 zware wedstrijden tegemoet.
Commercieel manager Vanessa Flamez en algemeen coördinator Marijke Schaepelinck poseerden na lottrekking bij de trofee van de Basketball Champions League. Foto: rpo
De andere twee Belgische ploegen -Antwerp Giants en Brussels- vlogen er in dezelfde ronde als Donar uit:

Artikel overgenomen van HLN.BE, originele artikel   ---  Hier  --- meer Basketball van HLN   ---  Hier  --- of via Topics.nl   ---  Hier  ---

Antwerp en Brussels grijpen naast groepsfase Champions League basketbal


Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
 
 
De Giants verloren in de terugwedstrijd van de derde en laatste voorronde met 83-70 bij het Poolse Rosa Radom. Dat volstond niet voor de kwalificatie na de 75-69 zege uit de heenmatch, vrijdag in de Lotto Arena. Voor het team van coach Roel Moors waren Clark (17 ptn) en Dudzinski (14) het best bij schot. De Giants zetten hun Europees parcours nu verder in de FIBA Europe Cup.

Ook Brussels heeft zich niet kunnen plaatsen. De Belgische vicekampioen verloor in de terugmatch van de derde en laatste voorronde met 50-75 van het Duitse Ludwigsburg. Dat had eerder ook de heenwedstrijd met 85-59 gewonnen. Jeremy Simmons was met 13 punten en 9 rebounds sterkhouder bij Brussels.

Brussels en Antwerp komen dit seizoen uit in de FIBA Europe Cup. Dinsdag komen Charleroi en Bergen uit in de tweede kwalificatieronde van dat toernooi. Oostende is rechtstreeks geplaatst voor de poules van de Champions League. In groep D wachten duels met Avellino (Ita), Besiktas (Tur), Zielona Gora (Pol), Nymburk (Tsj), Aris Saloniki (Gri) en twee teams uit de voorronde: Bonn (Dui) en Nanterre (Fra) of Tsmoki Minsk (WRu).

 ***Geen opmerkingen:

Een reactie posten