dinsdag 17 oktober 2017

STEVE KERR & DONALD TRUMP / OPEN BRIEF / NRC VANDAAG: 'De coach die Trump een open brief schreef'

Steve Kerr -Basketballcoach, Golden State Warriors- is een bijzonder mens, eentje die bovendien zijn mond niet meer houdt, mede vanwege zijn bijzondere leven. NRC schreef zijn verhaal naar aanleiding van zijn open brief aan president Trump.

 

De coach die Trump een open brief schreef 

Steve Kerr -Basketballcoach, Golden State Warriors- is een coach die fel stelling neemt tegen president Donald Trump. „Het is angstaanjagend dat de leider van ons land roept dat sporters ontslagen moeten worden.”

Het gebeurde op een zaterdagmorgen in september. Steve Kerr, coach van NBA-kampioen Golden State Warriors, lag in bed. Zijn vrouw Margot schudde hem wakker. Ze had haar telefoon in de hand en liet een tweet zien van president Trump. Het was een reactie op een uitspraak van Kerrs sterspeler Stephen Curry, die op de eerste trainingsdag van het nieuwe NBA-seizoen had gezegd dat de spelers van de Golden State Warriors niet naar het Witte Huis zouden gaan.

Het is weliswaar traditie dat kampioenen door de president worden geëerd, maar ze hadden zo genoeg van Trumps digitale en verbale beledigingen dat ze een statement wilden maken. De president reageerde, uiteraard, met een tweet. De uitnodiging aan de Golden State Warriors werd ‘ingetrokken’ en hij schreef: „Naar het Witte Huis gaan wordt beschouwd als een grote eer voor het kampioenschapsteam. Stephen Curry aarzelt, daarom is de uitnodiging ingetrokken!” 

Kerr was woest toen hij de tweet las. Hij kleedde zich aan en reed naar de club. Na de training gaf hij een persconferentie. Die ging bijna alleen over Trump. Kerr wilde benadrukken dat Curry helemaal niet ‘aarzelde’ om naar het Witte Huis te gaan. Hij maakte juist overduidelijk dat hij niet zou gaan. Over de terugtrekking van de uitnodiging zei Kerr: „Het was alsof de president het met ons probeerde uit te maken, terwijl wij het net uit hadden uitgemaakt met hem.”
.......
......
.....

Het complete NRC-artikel lees je   ---  Hier  ---

De Open Brief  aan Trump op SI.com lees je   ---  Hier   ---  terug

***

Het Hersenloze Gebrul/Getweet ook zo zat?

Behoefte aan even stoom afblazen,
of om te kunnen lachen om alle idioterie,
of op reacties van gelijkgestemden?

Sluit je aan bij 'Counting Down Trump': dat kan, 'gratis en voor niets' --- Hier ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten