zaterdag 7 oktober 2017

DBL PREVIEW APOLLO AMSTERDAM / TOPSPORT AMSTERDAM / INTERVIEW PATRICK FAYDHERBE: Eerste wedstrijd - Forward Lease Rotterdam Basketball vs. Apollo Amsterdam

Met dank aan Matthijs Groot en overgenomen van de site van Topsport Amsterdam en de Facebookpagina van Apollo zelf, bij wijze van Preview op het DBL Seizoen 2017-2018 van Apollo Amsterdam:

Voor Apollo Amsterdam gaat de eredivisie weer van start!
Komend weekend gaat de hoogste basketbalcompetitie van Nederland, de Eredivisie Basketbal, weer van start! Eén van de ploegen in deze basketbalcompetitie is het Amsterdamse Apollo. Hoe staat het team ervoor na wat veranderingen in de zomer? Onze mediapartner All Sports Radio blikte vooruit op de seizoensstart met hoofdcoach Patrick Faijdherbe!
Beluister hieronder het interviewPatrick Faijdherbe over de start van het nieuwe seizoen


Apollo Amsterdam speelde afgelopen twee korte wedstrijden in Den Helder tijdens het Suns Event. De wedstrijd tegen Den Helder werd gewonnen en Patrick Faijdherbe keerde terug langs de zijlijn. De coach van Amsterdam heeft er een periode uitgelegen wegens een operatie vanwege een dubbele hernia. “Het doet nog wel pijn, zeker als ik schreeuw dan voelt het niet prettig aan. Maar ik moet er toch weer zijn, dus het is niet anders”, vertelt Faijdherbe. Check hier zijn hele interview met RTV Noord Holland

***

Interessant openingsduel: Rotterdam VS Amsterdam


Aanstaande zaterdag 7 oktober om 20:00 uur begint voor Apollo Amsterdam het basketbalseizoen 2017/2018. Het betreft gelijk een boeiende opening: The battle of the cities: Amsterdam tegen Rotterdam. De wedstrijd zal gehouden worden in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Apollo enigszins vernieuwd na een moeilijke zomer

Bij Apollo bleef het lang de vraag wie er precies in aanmerking zou komen voor het eerste team in de eredivisie. Uiteindelijk bleef van de kern van afgelopen seizoen Dimeo van der Horst, Max van Schaik, Jesse Markusse, Yawende Landburg, Asante Landburg en Mack Bruining over, samen met coach Patrick Faijdherbe. Het team werd verder samengesteld met Akeel Eduardo en Rens van Ravensteijn die van Weert overkwamen, Berend Weijs en Michael Madanly van Landslake Lions. De laatste twee plekken zullen door verschillende DTL-spelers opgevuld worden.

De voorbereiding van Apollo verliep met ups en downs, vooral omdat het team pas de laatste twee wedstrijden vorm begon te krijgen. Zo stonden in de eerste oefenwedstrijd Amsterdam en Rotterdam al tegenover elkaar, beiden nog niet compleet. Toch lukte het Apollo die wedstrijd te winnen van Rotterdam met 75-64. Daarna ging het nog een aantal wedstrijden erg moeizaam tot op twee weken geleden in Leiden. In die wedstrijd en afgelopen weekend in Den Helder was het duidelijk zichtbaar dat het run & gun aanvalsspel van coach Faijdherbe nog altijd intact is gebleven. Als de aanval van Apollo blijft lopen én weten ze het verdedigend tegen Rotterdam beter voor elkaar te krijgen dan is de kans om een eerste overwinning te pakken aanwezig.


De selectie van Apollo Amsterdam voor het komende seizoen

Eveneens een moeilijke start voor Rotterdam

Ook Rotterdam moest het een tijdje zonder hun kernspelers doen, maar hadden wel al in de beginfase de beschikking over Michael Kok, Coen Stolk, Ties Theeuwkens, Robert Krabbendam, Jeroen de Baat en Ordane Kanda. Vooral laatstgenoemde liet een goede indruk achter. De Belgische jeugdinternational liet zich vooral zien door zijn drives naar de basket. Later schoven Chris Commons en Trevor Setty aan bij de club uit de Maasstad. Commons scoorde vanaf zijn debuut er stevig op los en wil daarmee in de voetsporen van de vertrokken Gregory Mays treden. Met dit soort spelers wil Rotterdam, die dit seizoen overigens voor de laatste keer gecoacht zal worden door Armand Solomon, een betere prestatie neerzetten dan afgelopen seizoen. Het is echter nog de vraag of Rotterdam al kan beschikken over Jeroen de Baat en Kasper Averink, aangezien beiden kampen met blessures.

Zoals gezegd; beide teams kwamen de oefencampagne na verloop van tijd beter door. Zal Rotterdam grip houden op het aanvalsspel van Apollo? Of zal Apollo net als in de eerste oefenwedstrijd antwoord hebben op het spel van Rotterdam? Zaterdagavond weten we het. Houd de social media accounts van Apollo Amsterdam in de gaten voor een livestream van de wedstrijd!

Auteur: Bryant Abath
***

Meer over Apollo:  'Basketballers-Apollo-met-achterstand-bezig-aan-voorbereiding'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten