zaterdag 7 oktober 2017

ORANJE & DE MEDIA: Het zogenaamde grote oranje -'Billion Dollar Babies' - Negatieve, Defaitistisch Voetballers Vs. 'Can Do' Positieve Basketballers, 'Zero Euro' Oranje Basketball

'Can Do' Positieve Basketballers, 'Zero Euro' Oranje Basketball

Nog maar een maand of twee geleden speelden de Nederlandse Basketballers Uit, en versloeg gedecideerd en relatief gemakkelijk het best sterke en zeer gemotiveerde Oostenrijk, vervolgens was het Thuis niet geweldig tegen tegen het zogenaamd nietige Albanië, een uiteindelijk toch bijna twintig punten wedstrijd, waar ik lang overtuigd was dat het uiteindelijk 30, 40 punten zou worden, dat gebeurde net niet. Toen volgde de voor de eerste plek in de groep 'beslissende' wedstrijd, die was spannend, enkele Oostenrijkers maakten heroïsche acties in de slotfase en Oostenrijk won. Eerste plaats verspeeld, was de teneur, omdat de Oostenrijkers tegen Albanië wel wat harder hadden uitgehaald. Ik geloof dat Nederland alleen nog die eerste plek kon halen als er met 40+ uit bij Albanie zou worden gewonnen; en dat was onmogelijk was de algemene opinie. Ook ik -eerlijk is eerlijk- dacht dat 40+ toch wel erg lastig zou worde, maar ik zei wel tegen alle spelers en stafmensen die ik na afloop sprak: "Gewoon ervoor gaan; je weet nooit!" In het 'Mirakel van Tirana' werd het 71 punten verschil voor Nederland, Nederland toch eerste, maar of dat bij de 'gewogen loting' Nederland nu zoveel voordeel opgeleverd heeft...?

VS.


Het zogenaamde grote oranje -'Billion Dollar Babies' - Negatieve, Defaitistisch Voetballers 

Sinds Louis van Gaal zijn Bondscoach-schoenen aan de wilgen hing is het treurigheid ten top voor het Oranje dat ook wel 'Het Grote Oranje' wordt genoemd; het Nationale Elftal van de sport die in Nederland niet alleen niet onder het hoofdje 'Sport' wordt ingedeeld, maar een eigen labeltje heeft dat boven alle andere sport in ons Kikkerlandje verheven is. Wat betreft Financiële Middelen, wat betreft Media-aandacht, wat betreft publiek, aantallen geregistreerde spelers en coaches, wat betreft accommodaties, en wat betreft peilloos diepe financiële gaten die tot voor kort eigenlijk altijd uit -vooral Gemeentelijke Budgetten, en met de ene truc na de andere; want officieel verboden!- gedempt werden, keer op keer, wat er ook de oorzaak van was. Weekblad de Groene Amsterdammer zocht het eens uit en kwam op een bedrag van zeker Drie Miljard Euro'tjes aan overheidssteun voor het betaalde voetbal... Ik denk dat als je alle subsidies -maar dan ook echt ALLE SUBSIDIES!-, dan wel het verschil aan financiële overheidssteun per hoofd van de bevolking tussen Voetbal en Alle Andere Sport in Nederland zou becijferen, dan gaat het om een veelvoud van dat bedrag.
Dat Nationale Voetbal dus -bottom to top- waarvoor alles honderd keer beter verzorgd is dan voor alle andere sport samen, met 1.2 Miljoen actieve leden, is niet in staat om zich te plaatsen voor een WK waar 32 landen meedoen. Tenminste dat hoor ik al weken elke dag in de Vaderlandse Media.

Defaitisme: "Kan niet...Nooit!...Onmogelijk! Gaat niet gebeuren!...Ja, de wonderen zijn de wereld niet uit, maar IK ZIE HET NIET GEBEUREN!", Ongeveer 1 promille van wat ik langs hoorde komen voor, en zeker na de 8-0 bij Zweden-Luxemburg en 1-3 bij Belarus-Oranje Leeuwen..!

Ik zou zeggen: "6-0, 7-0 tegen Zweden, lastig, maar GA ERVOOR, VLIEG ERIN, EN GELOOF!"

Maar dat is teveel gevraagd van die vele honderden Dikbetaalde Voetbal-Media-mensen; je zou eens als de enige sukkel die nog wat licht aan de horizon ziet uit de bus blijken te komen...Nee, dat risico wil niemand lopen, dus huilen alle wolven heel hard in het bos.

Toch moet die pot tegen Zweden Thuis nog wel gespeeld worden...dus waarom eigenlijk niet..?

Wat zou het jaarbudget van 'Het Grote Oranje' eigenlijk zijn?
En wat verdienen die Oranje Leeuwen bij elkaar eigenlijk bij hun clubs?
En wat is daar bovenop dan nog de compensatie voor de voetbal-windows?

Nee, dan ONZE ORANGE LIONS - ORANJE BASKETBALL MANNEN...
Beantwoord bovenstaande drie vragen nu eens voor hen...


Onze Orange Lions zitten nog vol in de race voor het WK; en ik zeg het u "Met een beetje mazzel en de juiste mindset (MMM!) zou dat nog weleens heel lang kunnen duren, en de kans is niet uitgesloten dat die Oranje Mannen China 2009 gaan halen. Al verwacht nu helemaal niemand dat al...

Als NOS Studio Sport nu gewoon eens een tonnetje of twee jaarlijks investeert in Oranje Basketball, en alles, maar dan ook echt helemaal alles wat ermee te maken heeft uitzendt...

Dus: iedere week een Oranje Basketball Journaal, waarin alle potentiële Orange Lions, waar ze ook spelen, volgt, en kort bespreekt. En ook de DBL, de regels nu eens een tijdje goed en grafisch uit gaat leggen; er moeten bij de NOS nog veel digitale hulpmiddelen en bijbehorende mankracht 'op idle' gaan als de oranje leeuwen tot na de zomer niets te brullen (of blaten) hebben, dus het is gewoon een re-allocatie van middelen.

Dan moeten 'wij Basketballers & Basketball-Liefhebbers' het Topsport Centrum Almere de komende week gewoon even uitverkopen, huren we voor    - Vrijdag 24 November - de Tsunami Ravers -wonen ze nog in de polder?- in, en brullen, stampen en vegen WIJ BASKETBALLERS/ECHTE BASKETBALL-LIEFHEBBERS Kroatië die zaal uit, halen daarna in Roemenië de punten op door 100% scherp en gefocussed te spelen, en dan hebben we in ieder geval tot het Februari Window in Nederland 'Brawling Rights'..!

Het kan! Wees positief, en geloof!

We zullen die voetbalbabies eens een poepje laten ruiken!


AART DEKKER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten