zaterdag 27 januari 2018

BASKETBALL BIJ DE BUREN BELGIE / NATIONALE TEAMS M/V / FIBA-EUROPE WINDOW-2: 'Belgian Cats twee wedstrijden zonder Ann Wauters' & 'Mannen missen Sam van Rossum'


Van Rossom injury (Valencia-Khimki 85-83)

 

Post overgenomen van Sporza.be, originele bericht en nog veel meer Basketball van Sporza:   ---  Hier  ---

Van Rossom enkele maanden uit na zware val op zijn rug

za 27/01/2018 - 15:13 Belgian Lion Sam Van Rossom (31) heeft enkele breuken aan de ruggenwervels opgelopen tijdens de Euroleague-wedstrijd tegen Chimki Moskou. Hij moest het veld op een draagbaar verlaten en zal enkele maanden moeten revalideren.
 

Valencia nam het gisteren in de Euroleague op tegen het Russische Kimkhi Moskou. Met nog iets meer dan 4 minuten te spelen in het 3e kwart bracht Sam Van Rossom een aanval op gang, maar hij kwam daarbij ongelukkig ten val. Onze landgenoot bleef enkele minuten liggen en moest worden afgevoerd met een draagbaar.

De Belg werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek bleek dat hij enkele breuken opliep aan z'n ruggenwervels. Van Rossom zal nu een maand een steunverband moeten dragen, alvorens zijn revalidatie te kunnen starten.

Valencia won de partij tegen Chimki Moskou met 85-83. De Belgian Lion liet 7 punten, 5 rebounds en 7 assists optekenen voor hij uitviel. 

Sam van Rossum bedankte zijn Fans voor hun steun via Twitter:Onderstaande bericht overgenomen van 'kw.knack.be', originele post   ---  Hier ---


Belgian Cats in volgende twee kwalificatiewedstrijden zonder Ann Wauters

21/01/18 om 23:45 - Bijgewerkt om 23:44

De Belgian Cats kunnen voor hun volgende twee kwalificatiewedstrijden voor het EK 2019, op 10 februari in Tsjechië en op 14 februari in Kortrijk tegen Zwitserland, niet rekenen op Ann Wauters, die eind december aan de knie geopereerd werd. "Mijn revalidatie loopt begin februari af, maar die twee wedstrijden komen nog net iets te vroeg", verklaarde de 37-jarige center.


Belgian Cats in volgende twee kwalificatiewedstrijden zonder Ann Wauters
Ann Wauters speelde destijds voor Castors Braine. © a-Belga
In de selectie van veertien speelsters die coach Philip Mestdagh zondag bekendmaakte is Wauters vervangen door de 17-jarige Billie Massey. De speelster van Sint-Katelijne-Waver maakt haar debuut bij de Belgian Cats, die op 5 februari de voorbereiding op de twee kwalificatiewedstrijden aanvatten.In hun eerste twee wedstrijden waren de Belgen te sterk voor Zwitserland (56-85) en Duitsland (103-60). De acht groepswinnaars en de beste zes tweedes spelen in 2019 de eindronde in Letland en Servië. Op het vorige EK, in juni van dit jaar in Tsjechië, veroverden de Belgen brons.
(Belga)

Selectie: Julie Allemand (Lyon ASVEL/Fra), Julie Vanloo (Lyon ASVEL/Fra), Emma Meesseman (Ekaterinburg/Rus), Kim Mestdagh (Salamanca/Spa), Antonia Delaere (Castors Braine), Marjorie Carpréaux (Castors Braine), Sofie Hendrickx (Namen), Kyara Linskens (Nymburk/Tsj), Hanne Mestdagh (Namen), Heleen Nauwelaers (Mondeville/Fra), Jana Raman (Kangoeroes Willebroek), Jaleesa Maes (Luik Panthers), Laure Resimont (Sint-Katelijne-Waver), Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten