woensdag 17 januari 2018

GEMIST? / VIDEO ROAST OF TRUMP BY OBAMA / CITATEN NRC TV RECENSIE ARTE TRUMP-AVOND / PUTIN VS. AMERICA

CITAAT(Arte TV, dinsdag 16 januari 2018, Trump-avond):
"De hoofdschotel van de avond was de tweedelige documentaire Putin vs USA van Michael Kirk, waarin met een lange aanloop wordt uitgelegd hoe de Russische president de VS in de loop der jaren steeds meer als vijand is gaan beschouwen. Poetin wil stabiliteit; hij is een man voor wie een demonstratie altijd een bedreiging is. De oud-KGB’er kan zich niet voorstellen dat mensen uit zichzelf de straat op gaan, wat elke opstand – van Libië tot Oekraïne – tot een bewijs van Amerikaanse bemoeizucht maakt."

CITAAT(Arte TV, dinsdag 16 januari 2018, Trump-avond):
"Na tienen ging het helemaal over Trump. In President Trump (ook van Kirk) werd de carrière van Trump nagelopen, met het Correspondents’ Dinner van 2011 als kantelpunt. Obama nam de zakenman daar langdurig op de korrel, nadat deze zich had aangesloten bij de groepen die betwijfelden of de president wel op Amerikaanse bodem was geboren. Vanwege die vernedering zou Trump zich hebben vastgebeten in de gedachte de hele bliksemse elite het zwijgen op te leggen door zelf president te worden.


President Obama Roasts Donald Trump At White House Correspondents' Dinner!

 

In het afsluitende Trump, mon nouveau président, werden vijf Amerikanen gevolgd in de eerste honderd Trumpdagen. Zo zien we een Jemenitische Amerikaan die op Trump stemde zich rot schrikken van het inreisverbod voor mensen uit moslimlanden. Hij organiseert terstond een demonstratie. 

Maar denk niet dat de schitterend gefilmde documentaire vol bekeerde Trumpfans zit. De grenswacht uit Arizona is zeer tevreden. Het gelukkige gezin in Mississippi dat regelmatig klanten aanspreekt bij de enige abortuskliniek van die staat ook. Het is ervan overtuigd dat Trump de Bijbel terug in het Witte Huis heeft gebracht. „God zal Trump gebruiken om een abortusvrije staat te creëren.

Als je snel bent, is de Arte-Trump-avond terug te kijken (anders zijn met een beetje zoeken de verschillende items ook wel terug te vinden):

  • 23:10 Trump, mein neuer Präsident
    Deze -en vele andere- docu's, zijn   ---  Hier  --- te vinden.


***

Het Hersenloze Gebrul/Getweet ook zo zat?

Behoefte aan even stoom afblazen,
of om te kunnen lachen om alle idioterie,
of op reacties van gelijkgestemden?

Sluit je aan bij 'Counting Down Trump': dat kan, 'gratis en voor niets' --- Hier ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten