zaterdag 27 januari 2018

DONAR GRONINGEN / NIEUWS:'Bradford Burgess is de nieuwe Amerikaan van Donar'

Bradford Burgess is de nieuwe Amerikaan van Donar
  Overgenomen van de DBL-site, originele bericht   ---  Hier  ---

Burgess komt Donar versterken

Door Martin Hoekstra
 
GRONINGEN, 27 januari 2018 – Donar heeft Bradford Burgess vastgelegd als vervanger voor de geblesseerde Stephen Domingo. De 27-jarige Amerikaan arriveert komende week in Groningen en wordt dan medisch getest worden. Burgess kan op beide forwardposities spelen.
Burgess kwam in de NCAA, de Amerikaanse collegecompetitie, uit voor Virginia Commonwealth University. In zijn junior jaar (het derde seizoen) zette Burgess mooie gemiddelden neer: 14.3 punten en 6.3 rebounds. Zijn cijfers daalden iets in zijn laatste seizoen bij de Rams: 13.5 punten en 5.0 rebounds.
Na zijn collegeperiode werd Burgess niet gedraft voor de NBA. De 1.96 meter lange Amerikaan zette zijn profloopbaan voort in België (Leuven), Italië (Betaland Capo d’Orlando), Oostenrijk (Magnofit Gussinger Knights) en Hongarije (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely).
Afgelopen seizoen kwam Burgess uit voor het Hongaarse Alba Fehervar. In de regulier competitie noteerde hij gemiddeld 5.4 punten en 2.6 rebounds. De Hongaarse club was in dat seizoen ook actief in de FIBA Europe Cup. In twaalf Europese wedstrijden was Burgess gemiddeld goed voor 5.0 punten en 2.2 rebounds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten