zaterdag 27 januari 2018

MUST-SIGN! / ACTIE-PETITIE / TOPSPORT IN LEIDEN; WAAR DENK JE DAN METEEN AAN? NATUURLIJK: ZORG&ZEKERHEID LEIDEN BASKETBALL NATUURLIJK! / ONBEGRIJPELIJKE ACTIE GEMEENTE LEIDEN: 'Hoe Kan je als Gemeente Leiden een Topsporthal Bouwen Die Niet Voldoet voor je Enige Topsport-Club?!? /

En Nu ALLEMAAL EVEN TEKENEN!

Dat kan   ---  Hier  ---

En nu even de redenen waarom:

Ik kan me in de vele jaren dat ik BS Leiden, Parker Leiden, Elmex Leiden, Zorg&Zekerheid Leiden Basketball volg, en -zeker vroeger!- ook al het (algemene) sportnieuws(!!) niet herinneren dat ik over de Stad Leiden ooit iets (significants) heb gehoord over andere Echte Team Topsport in de Stad Leiden. Een 'Echt Geschikte Top-Accommodatie' heeft deze toch ook Landelijk Gerenommeerde Topclub -kan iemand meer dan drie plaatsen in Nederland noemen met een Grotere Basketball Club? Nu? Of Ooit?!?- nog NOOIT een geschikte Hal gehad.

En dat gaat na vele jaren delibereren de Gemeente Leiden eindelijk een nieuwe hal neerzetten, en dan maken ze die NET NIET zo groot, dat de Club daar ook Internationaal (weer) een tijdje mee vooruit kan. Onbegrijpelijk en ERG DOM bovendien!

Natuurlijk; ik snap best, er is gerekend, en 50 Miljoen Euro is voor een Gemeente als Leiden best veel geld... Maar dan moet je maar nog wat creatiever worden! Net zolang totdat er een Echte Topsportaccommodatie voor je Grootste Sportieve Uithangbord staat. Die nieuwe tribune was natuurlijk hartstikke hard nodig, en dus moest die er komen -en kwam hij er ook- maar economisch lijkt me die, en fysiek is hij zeker nog niet- afgeschreven. Dat was dus terecht, maar toch deels weggegooid geld. Zo'n fout maak je toch geen twee keer in tien jaar?

Dus ik denk dat de beslissers in de Leidse Politiek een klein duwtje in de rug nodig hebben, zodat ze dit foutje nog even -zo vlak voor de Verkiezingen voor de Gemeenteraad- nodig hebben voor dat extra stapje dat ze blijkbaar alleen met dat duwtje kunnen maken, misschien is het zelfs een duwtje in het grote koude diepe...maar het MOET WEL!

Het belang overstijgt volgens mij trouwens alleen Leiden; het is ook van groot belang dat zo'n club als onderdeel van het gehele Nederlandse Basketball door moet kunnen groeien. En is Leiden in 2017 -terwijl het toch eigenlijk uit aan het groeien was tot 'Oranje Basketball Home Town!- juist die wedstrijden van de Orange Lions al niet kwijtgeraakt?

Waarom zou Leiden niet -op termijn- net zoveel publiek kunnen trekken als Donar in Groningen doet? De Sfeer in Leiden is anders, maar kan even ongeëvenaard zijn als in datzelfde Groningen. Groningen speelde dit seizoen al 8 Europese Thuiswedstrijden, en hopelijk komen er daar nog minimaal twee bij. Maar het hadden er met een rake Vrije Worp meer ook al minimaal 10 kunnen zijn. Dan hebben we het dus over zo'n (potentieel) 35-40.000 toeschouwers extra, alleen Europees, en dan nog eens zomaar 20, 25 Nationale Wedstrijden X 2.000 meer dan maximaal in Leiden. Dan hebben we het dus nogmaals over potentieel 40-50.000 M/V/kinderen meer! Dat lijkt mij een aardige slok op een borrel als je het hebt over de exploitatie van -pak 'em beet- 500-1.000 stoeltjes extra, en dan hebben we het dus alleen over de Basketballclub Zorg&Zekerheid Leiden...niet over Oranje, niet over andere sport, en al helemaal niet over andersoortig gebruik van de nieuwe hal in Leiden...

Leiden, denk nog een keertje heel goed na!

En 'Echte Basketball-Liefhebbers', of je nu uit Leiden, Den Bosch, Groningen, Zwolle, Den Helder, Rotterdam, Amsterdam, Leeuwarden, Limburg, Eindhoven, Almere, Nijmegen, Dordrecht, Bergen op Zoom, Meppel, Urk, Den Haag, Zoetermeer, Gorinchem, Utrecht, Delft, of waar dan ook elders vandaan komt;

TEKENEN!

Het brengt namelijk ook Top-Basketball in je eigen stad of regio weer een stapje dichterbij!!

AART DEKKER

Uitgebreide berichtgeving over dit project op 'Sleutelstad.nl'    ---  Hier  ---


***


De Actie, via iBasketball.nl:

Vijf Meihal Leiden 3000 plaatsenDit zou iedereen in Nederland moeten toejuichen. Teken dus allemaal!
Vijf Meihal Leiden 3000 plaatsen
3000 plekken in de nieuwe sporthal in Leiden! Voor…
https://petities.nl/petitions/vijf-meihal-leiden-3000-plaatsen?locale=nl

… – Website: zie de link hierboven; of check de bron op Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten