vrijdag 26 januari 2018

NBA JAM 2000 / AMSTERDAM TEAM TEN DREAMERS THE HAGUE (TTD) / VRIJWILLIGERS / LEUKE HERINNERINGEN-ERVARINGEN

Ook bij deze NBA-Jam was BV Team Ten Dreamers The Hague (i.s.m. Stg. PHBB) present met een (flink) aantal vrijwilligers!

BV TTD was een unieke Basketballvereniging die zich vooral richtte op de Inner City Jeugd&Jongeren van Den Haag (en omstreken). De club ontstond uit een Jongens Junioren Team van HBV The Jumpers -gecoacht door Aart Dekker- die vrijwel in zijn geheel de overstap naar de Senioren moest gaan maken -en dat geen aanlokkelijk vooruitzicht vond-, en een paar Nog niet Clubgebonden Basketballers van ongeveer dezelfde leeftijd die nog niet een vereniging naar hun zin hadden kunnen vinden, en een paar iets oudere Basketball-gekken die graag een club in Den Haag zagen ontstaan waar deze Jongeren en vergelijkbare Jeugd zich wel thuis zouden voelen -Jan Lievaart, Frank Egelie, Ed 'Lace' Strong, Aart Dekker en -iets later- ook iemand als Tom DiGaudio. Dat leidde tot eerst een nieuw Heren-senioren-team - Jumpers Heren-10! Kom daar nu nog eens om bij welke (niet-studenten) Basketball-vereniging dan ook..! - en een jaar later tot de nieuwe Vereniging TTD.

Al voor de officiële oprichting een feit was hield deze Vereniging -wat later ook gesupport door de op verplichting van de Gemeente Den Haag opgerichte Stichting Promotie Haags Basketball (PHBB)- zich ook nadrukkelijk bezig met andere vormen van Basketball dan de traditioneel reguliere; eerst en met nadruk ook met Streetball -o.a. de 3X3-vorm- erg leuk voor ons initiatiefnemers is dat 3X3 nu Olympisch wordt, en dat de Eerste en Enige officiële Streetballclub van Nederland -St4R- min of meer een Spinn-off is van TTD.

Iedereen die iets langer dan een dag bij een Nederlandse Basketballvereniging heeft rondgelopen, weet dat een van de Sleutelfactoren voor het redelijk tot goed runnen van een club de Vrijwilligers zijn. Het is zo goed als onmogelijk een vereniging voor langere tijd te runnen zonder een groot Bestand aan Actieve, goed Ontwikkelde Vrijwilligers te hebben die zich tomeloos inzetten voor 'hun cluppie'. Die hadden TTD/PHBB dan ook; in totaal over een jaar of tien vele honderden! En die probeerden we te koesteren waar dat ook maar enigszins haalbaar was. En we probeerden ze ook actief te ontwikkelen, vooral 'On the Job' en zoveel mogelijk volgens het principe dat nu 'Youth for Youth' heet/schijnt te heten. In de praktijk betekende dat dat we probeerden mee te doen aan zoveel mogelijk Grote (en minder grote) Evenementen -door die Zelf te Organiseren, of door te Participeren in Evenementen van Derden met tenminste een deel van onze Vrijwilligers, zelfs als zo'n Evenement (ver) buiten Den Haag plaatsvond.

Zoals de Flyer in deze Post dus; de NBA Jam2000 in Amsterdam...

Ik hoop dat nog steeds veel mensen goede Herinneringen koesteren aan Evenementen zoals deze waar ze aan meededen als Deelnemer en/of als Vrijwilliger.

BV Team Ten Dreamers The Hague(TTD) werd (officieel) opgericht in oktober 1993. Dat betekent dat het dit Najaar 25 jaar geleden is dat de club begon.

Het zou heel mooi zijn als er onder die vele honderden Oud-Leden, Oud-Deelnemers, Oud-Ouders en Oud-Vrijwilligers zich een aantal van 'de Volgende Generaties' bevinden, die zich door de mooie herinneringen en ervaringen geïnspireerd voelen om nu op hun beurt het initiatief te nemen iets te gaan organiseren.

Het Bestuur wil hier zeker bij helpen en/of ondersteunen, en wil nu ook wel fungeren als Contactpunt voor eventueel geïnteresseerden, en voor geïnteresseerde derden -mensen of partijen-.

Samenwerken is daarbij een sleutelbegrip, want vele handen maken licht werk! Al moet het zeker mogelijk zijn dat meerdere groepjes ieder zelfstandig een deel van het geheel gaan realiseren.


TTD - 25 Years- Worth a Party?

Wij zijn benieuwd!

Namens het Bestuur(Jan Lievaart, Jacqueliene Jones, Natalie Kong Ellen van 't Geloof en Aart Dekker),

AART DEKKER

 


Was jij erbij?

Bij dit Evenement of een van de vele andere georganiseerd door TTD/PHBB?

Heb je er mooie Herinneringen aan, of weet je een speciale Annekdote, en leuk Verhaal dat ermee te maken heeft?

Laat dat dan ook weten! Dan werk ik het wel uit tot volwassen Post op de site:

ttd-thelegend.blogspot.nl/

voor je het weet ben je een veelgelezen (co-)Auteur!


AART DEKKER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten