zaterdag 6 januari 2018

BOEK VAN WOLF ON TRUMP / VK COLUMNIST: Bert Wagendorp: Een oerdomme krankzinnige president die zichzelf geniaal vindt, het is een ongelukkige combinatie

Cartoon overgenomen van   ---  Hier  ---

Voor wie het nog niet heeft gehoord/gezien/gelezen: er is een nieuw boek uit over president Trump...omdat er mensen zijn die daar veel beter over kunnen schrijven dan ik....

...   ---  Hier  --- de originele versie van de Column van de uitstekende Schrijver/Columnist Bert Wagendorp van de Volkskrant, hij staat ook hier:


Bert Wagendorp: Een oerdomme krankzinnige president die zichzelf geniaal vindt, het is een ongelukkige combinatieVrijdagmiddag om drie uur was Michael Wolffs boek Fire and Fury, inside the Trump White House, te downloaden. De opmerkelijkste passages waren vermoedelijk al naar buiten gekomen, maar ik haalde het toch meteen op en begon te lezen. Het is met nieuws als met lekker eten, je wilt er niet over horen praten, maar zelf proeven. Bovendien ging het steeds vooral over Trumps Raspoetin Steve Bannon, die me niet interesseert. Ik wil alles weten over Trump zelf, want die bezorgt me koude rillingen.

Dat we te maken hebben met een krankzinnige in het Witte Huis is duidelijk. Dat is op zich een krankzinnig idee, waartegen je je alleen kunt wapenen door jezelf een zekere vorm van gewenning toe te staan. De dagelijkse dosis krankzinnig nieuws uit Washington helpt - er zijn grenzen aan het vermogen tot verbazing. Zo krijgt krankzinnigheid geleidelijk iets normaals.

Helder, we hebben te maken met een gek. En niet zomaar een gek, maar een gevaarlijke


Maar Trump weet je altijd weer uit je lethargie te wekken. Deze week gebeurde dat met zijn tweet over de nucleaire knop van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en die van hem, Trump. 'Wil iemand (...) hem alsjeblieft informeren dat ik ook een Nucleaire Knop heb, maar het is een veel grotere & krachtigere dan die van hem, en mijn Knop werkt!'

Helder, we hebben te maken met een gek. En niet zomaar een gek, maar een gevaarlijke.

Het online-nieuwsplatform Politico bracht deze week naar buiten dat twaalf leden van het Amerikaanse Congres en de Senaat, onder wie minstens één lid van Trumps Republikeinse partij, begin december een hoorzitting hadden georganiseerd met Bandy X. Lee, psychiater aan Yale. De parlementariërs waren bezorgd over 'het gevaar dat de geestelijke instabiliteit van de president vormt voor de natie'.
Cartoon overgenomen van 'Opinion/cartoons', meer   ---  Hier  ---

Volgens Lee vertoont Trump tekenen van gestoordheid en zou zijn geschiktheid om te regeren snel psychiatrisch moeten worden onderzocht. Hij lijkt volgens haar zijn grip op de realiteit te verliezen en zoekt zijn heil in samenzweringstheorieën en is dicht bij een 'psychotic breakdown'.

Lee was eerder editor van het boek The Dangerous Case of Donald Trump, dat in oktober verscheen en waarin 27 psychiaters hun oordeel vellen over de psychische toestand van de president. Onder hen twee van de gerenommeerdste van de VS, Robert Jay Lifton en Judith L. Herman. Zij schrijven in de inleiding dat Trump geen onderscheid weet te maken tussen realiteit en fantasie, woedeaanvallen krijgt als zijn fantasiewereld wordt weersproken en dat hij in crises niet rationeel zal reageren, maar impulsief.

Dat is best zorgwekkend, met die knop.

Pence vroeg zijn raadgevers een document voor te bereiden waarin de overdracht van de macht op grond van het 25ste Amendement wordt geregeld


De betrokken psychiaters handelen medisch-ethisch gezien niet volgens het boekje - ze kennen Trump niet persoonlijk - maar ze vinden dat hun verantwoordelijkheid te waarschuwen voor het gevaar Trump boven hun beroepscode gaat. Op de achtergrond speelt steeds sectie 4 van het 25ste Amendement, over het afzetten van een president, bijvoorbeeld op grond van psychische gestoordheid.

William Kristol, editor at large van het oerconservatieve en invloedrijke tijdschrift The Weekly Standard, twitterde deze week dat vicepresident Pence zijn raadgevers had gevraagd een document voor te bereiden waarin de overdracht van de macht op grond van het 25ste Amendement wordt geregeld 'voor als dat opeens nodig mocht blijken'.

Na het knoppenincident met Kim Jong-un schreef psychiater Lee: 'Het zal met Trump steeds slechter gaan en hij zal door de druk van het presidentschap oncontroleerbaar worden.'

Trump is een zakenman die geen balans kan lezen en volgens sommigen in zijn entourage een halve analfabeet

Uit het boek van Michael Wolff komt niet zozeer een krankzinnige Trump naar voren, als wel een volkomen stompzinnige. Bijna alle bronnen zijn het erover eens: Trump is hemeltergend dom. 'Er was gewoon geen onderwerp, behalve misschien bouwconstructies, dat hij behoorlijk onder de knie had gekregen', schrijft Wolff. Trump is een zakenman die geen balans kan lezen en volgens sommigen in zijn entourage een halve analfabeet.

Een oerdomme krankzinnige die zichzelf geniaal vindt: het is een ongelukkige combinatie.

Volg en lees meer over:***

Het Hersenloze Gebrul/Getweet ook zo zat?

Behoefte aan even stoom afblazen,
of om te kunnen lachen om alle idioterie,
of op reacties van gelijkgestemden?

Sluit je aan bij 'Counting Down Trump': dat kan, 'gratis en voor niets' --- Hier ---

 ***

Meer:

Theguardian.com/us-news/2018/jan/05/trump-book-highlights-michael-wolff-fire-fury

 *

Michael Wolff's explosive book on Trump: the key revelations | US ...

https://www.theguardian.com › US News › Donald Trump
1 dag geleden - Washington DC, the media, a panicked White House and an incredulous American public were rocked on Wednesday morning when the Guardian published the first details of Michael Wolff's new book, Fire and Fury: Inside the Trump White House.
 
*

Book revelations put new focus on Donald Trump's mental health | US ...

https://www.theguardian.com/.../donald-trump-mental-health-fitne...
22 uur geleden - Yale psychiatric professor who briefed members of Congress last month tells Guardian 'the danger has become imminent'
 
*

'Fire and Fury' book hits Trump where it hurts most - CNNPolitics

www.cnn.com/2018/01/05/politics/trump-book.../index.html
1 dag geleden - Nothing means more to Donald Trump than his image. And the new bombshell book goes right at it.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten