maandag 15 januari 2018

DE BESTE WITTE SPELER IN DE USA ('80's/'90's) WAAR WIJ NOOIT VAN HOORDEN / TOP-CLINICIAN: 'The Jackie Ryan Story' - Van Grootste Talent naar de Goot, en weer Terug naar een (Andere) Top! / HOOP WIZARD / NEW YORK CITY PLAYGROUND LEGEND


Release : The Jackie Ryan story 2007


Gepubliceerd op 29 jan. 2016
This is a documentary about a friend of mine and the best basketball player I ever played with/against. I make two, brief appearances.

***
Ik liep er stomtoevallig tegenaan: een mooie, serieuze Documentaire(50min) over een Playground Legend uit New York City (Bronx, Harlem) -een witte speler nog wel- die naar verluidt een van de beste, zo niet de Allerbeste (witte) Speler was van zijn generatie. En toch nog nooit over gehoord; ik tenminste niet... Somebody? (Reageren graag als jij hem wel allang kende!).

Hij speelde nauwelijks georganiseerd basketball, dat scheelt... Want het is een typisch Amerikaans Verhaal: 'Van de Top(talent), naar de goot, en dan op miraculeuze wijze uiteindelijk toch geslaagd! Als Clinician... Ik roep al vele jaren in binnen- en (vooral) buitenland dat Henk Pieterse de Beste (mij bekende) Clinician in de wereld is. Ik ga Jacky 'Hoop Wizard' Ryan op basis van die paar minuten video die ik nu heb gezien niet Ranken ten opzichte van Henk Pieterse die ik al misschien wel 100 uur Clinics heb zien geven. Dat is ook nergens voor nodig; hoe meer smaken, hoe beter, en zijn Clinics lijken toch echt heel anders dan die van Big Good Old Henk.

Maar een Fenomeen lijkt Jack Ryan(1961) me toch op zijn minst.

Toen ik de weinige oude bewegende beelden die er van hem bestaan zag -omdat het zo weinig is hebben ze af en toe animatiebeelden van hem gebruikt om bepaalde passages van de film te laten bewegen; een mooie vondst!- moest ik gelijk denken aan Pistol Pete Maravic, en als dat terecht is dan hebben we nu iemand op het lijstje Pistol Pete en Ricky Rubio, ertussenin om precies te zijn.

Wat notities die ik maakte tijdens het bekijken van de Film:

"A Long Blond Moustached Porn Star (Look)"

"Totally Unstoppable!"

"The may be Biggest Waste of Basketball Talent Ever"

Hij speelde ook nog een tijd voor de Harlem Wizards; een soort van Harlem Globe Trotters team, natuurlijk volledig bemand met zwarte spelers...

Ik zou zeggen: 'Must See!'

Geniet.

AART DEKKER
***
Jacky Ryan, de 'Hoop Wizard' is te boeken voor uw kinderfeestje; kijk o.a. hier:

Hoop Wizard Basketball Tricks - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=zerOZSnN02k
16 apr. 2007 - Geüpload door Jack Ryan
Jack Ryan the Hoop Wizard travels the country performing at NBA halftime shows. Visit him at Hoopwizard.com.

Jack Ryan (streetball player) - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Ryan_(streetball_player)
Planners who seek fantastic performances featuring tremendous athletic skill, infectious smiles and superb basketball entertainment consistently contact Jack “Blackjack” Ryan for their events. See http://hoopwizard.com for more pictures and exciting videos! JACK RYAN'S FILM CREDITS AND BASKETBALL AWARDS:.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten