donderdag 25 juli 2019

3X3 / DORDRECHT ROWIC: Oranjepark, Dordrecht Anno Zomer 2019 / COLUMNIST AART DEKKER /

U14 - Swish

Ik heb er talloze uren gespeeld, op dat pleintje op de rand van de oude binnenstad van Dordrecht, en met mij het overgrote deel van mijn generatie Dordtse basketballers. Als ik in de buurt ben ga ik er regelmatig even kijken of er nog gespeeld wordt.

Vorige week donderdag zou er een 3x3 Toernooi op het vernieuwde Oranjepark zijn dus wilde ik even gaan kijken. Maar toen het bij vertrek uit de Hoekse Waard begon te spetteren, en ik ook nog hoorde dat er in Rotterdam een stortbui was gevallen had ik er een hard hoofd in, zeker toen ik even later in Dordrecht zag dat er ook daar bakken regen uit de lucht waren gekomen dacht ik dat er niemand meer zou zijn.

Dat bleek een vergissing; sterker nog, ik had nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien op het basketball-veld van het Oranje-park. Het toernooitje was vanwege de nattigheid wel wat eerder afgerond, dat wel.

Van de Rowic Evenementenvrouw Rolinka Versluis kreeg ik wat informatie over het kader waarbinnen het 3X3-basketball vanuit Rowic ontwikkeld wordt:

“Vanuit Rowic zijn wij ongeveer twee maanden geleden – in samenwerking met 3x3Unites en DordtSport – een 3x3 Leadership-opleiding gestart. 3x3Unites heeft samen met de Nederlandse Basketball Bond (NBB) een officiele niveau-2 Instructeurs-opleiding '3X3 Leader' ontwikkeld die door NOC*NSF is gecertificeerd. Dit is het eerste officieel erkende diploma voor straatbasketbal. Speerpunten van de opleiding zijn onder andere: Community building, Rolmodel zijn/worden, positief coachen en 1 op 1 contact met jongeren.

In het kader van community building hebben de jongeren die meedoen aan deze opleiding een 3x3 toernooi georganiseerd, verdeeld over twee dagen; vorige week donderdag speelden de U14, U16 en U18 categorieën en deze donderdag spelen de Jongens 18+ en Mannen 23+. Het grootste aantal teams kwam uit Dordrecht zelf, maar ook Rotterdam en Hendrik Ido Ambacht waren aanwezig! Tien van de twaalf teams hadden zich van te voren aangemeld; een mooie opkomst voor een eerste keer 3x3 toernooi in Dordrecht! De U14 en U16 speelden ieder twee wedstrijden en een finale en U18 drie wedstrijden en een finale. Helaas moesten we door de regen eerder stoppen maar dat heeft de sfeer zeker niet beïnvloed.

Winnaars van het toernooitje zijn:

U14 - Team Swish
U16 - Goatfam (helpside)
U18 - Fantastic 4

Alle winnende teams kregen een WeHere Dordrecht t-shirt (uit de campagne van NBB 3x3), een medaille en een 3x3 basketbal.

Er was een BBQ gesponsord door bedrijf “Only The Brave” dat twee flesjes hete saus mee had gebracht. Een hamburger koste 2,- euro, maar als je de hete saus erop deed en hem helemaal op at, kreeg je hemgratis. In het kader van “Durf jij het aan? Maak je burger Brave”. Het geld wat de jongens er mee verdienden wordt gebruikt voor het opknappen van het pleintje of verdere evenementen.

Donderdag 25 juli is er een zelfde toernooi voor 18+. Begin tijd: 18:30, voel je vrij om te komen kijken! Het wordt vast weer een groot succes!
Plek voor 5 teams in jongens 18+ cat. en 5 voor mannen 23+ cat. Meer informatie via play.fiba3x3.nl event. Er komt zelfs al een Belgisch team uit brussel voor de 23+ categorie. Oranjepark gaat internationaal :). Mooie vorderingen voor een super gaaf plein in Dordrecht met de grootste dank aan Gemeente Dordrecht die dit plein in samenwerking met Rowic heeft aangelegd.

De jongens van de 3X3-opleiding zijn met nog nog meer zaken bezig:

- Functionele dingen zoals watertap en prullenbakken op het Oranjepark
- Aankleding van het veld met hun eigen logo op de vloer en de baskets
- Spelregelbord 3X3
- Nieuwe 3X3 belijning (in het midden om de velden af te scheiden)
- Community building
- Nieuwe mensen werven en tips en tricks geven op het Oranjepark
En nog veel meer!

Check hun eigen instagram : Oranjepark.078
of volg Rowic via Instagram: RowicBasketball
of Facebook: RowicDordrecht

U16 - Goatfam - Helpside
U18 - Fantastic 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten