vrijdag 5 juli 2019

CITAAT WAPENS / TRANENTREKKEND MOOIE MUZIEK / 'OUTLAW' WEEK NPO: Ilse & Douwe Bob & Waylon en de Outlaw Country Muziek / PIJN / JOHNNY CASH / ZOMER SCHOOL DWDD / VERANDA /


Ilse de Lange & Douwe Bob performing in a US prison

Gepubliceerd op 28 juni 2019
**

CITAAT(Ilse's Veranda met Douwe Bob & de Outlaw Country, van een man die 1000 Wapens heeft):

"It's kind of like this; A gun is a wonderful thing to have when you don't need it, but if you don't have it when you need it, you're in trouble..."
**

SHARTIE AART DEKKER

De Wapenkwestie in de USA Samengevat in een Zin

Wat is de NPO/de Nederlandse TV toch goed (geworden) in het bedenken van TV-formats, en dan in dit geval vooral in het maken van afgeleide formats van waar Ali B. met #ovt een jaar of vijf geleden mee begon en reisprogramma's - zoals bijvoorbeeld 'Floortje naar het Einde van de Wereld'. 

Het programma ' Ilse's Veranda ' begon als ik het me goed herinner vorige zomer. En wordt nu herhaald. Maar ik had de aflevering met Douwe Bob nog niet gezien. Met de aflevering van DWDD Zomer School  -  waar Waylon een minicollege gaf over de muziekstroom die hem inspireerde 'de Outlaw Country' van o.a. Johnny Cash en Waylon Jennings  - maakte Ilse er met Douwe Bob  -  die door dezelfde muzieksoort geïnspireerd werd -  een heuse 'Outlaw-week' van.

Behalve dat het een mooie aflevering was met het tranentrekkend mooie einde hierboven (dat je waarschijnlijk al gezien hebt), zat er ook nog eens het bovenstaande Citaat in wat volgens mij een perfecte samenvatting geeft van het voor ons onbegrijpelijk feit dat het vrije wapenbezit in de USA maar niet te beteugelen lijkt, met al die slachtpartijen iedere keer maar weer.

Het sentiment dat 'de man die meer dan 1000 wapens heeft' terloops aan Douwe Bob debiteert, dat is er denk ik de oorzaak van dat wat voor ons zo logisch is 'Minder wapens = minder slachtoffers van schietgeweld', aan de andere kant van de grote plas volkomen omgekeerd is...

Overigens was er nog een opmerkelijk Citaat (in een Song die ook in ' Ilse's Veranda ' zat:

CITAAT:

"If you don't Love Jesus...Go to HELL!"

Vanwaar akte...

(AD)
**

De DWDD Zomer School van Waylon zie je   ---  Hier  ---

En nog heel veel meer Amerikaans over de Outlaw-stroming   ---  Hier  ---Geen opmerkingen:

Een reactie posten