zaterdag 6 juli 2019

VK MAGAZINE / TRUMP'S MODE: 'Stijlpastoor' Arno Kantelberg(Esquire) - 'Apenrok'


CITAAT(VK Magazine, 29 juni 2019, Arno Kantelberg staart naar Donald Trump in rokkostuum):

'Ik vermoed dat The Donald oprecht meent dat-ie de gaafste gozer op het bal is')

Stijlpastoor White Tie

De Stijlpastoor is door Donald J.Trumps idee van white tie voor even afgeleid van het kapsel van de president

Arno Kantelberg, hoofdredacteur van Esquire, staart naar Donald Trump in rokkostuum.
Ik heb een hele tijd gestaard naar het rokkostuum dat de ­Amerikaanse president droeg tijdens een recent galadiner in Londen. Laten we even de regels op een rij zetten voor de dresscode white tie (in het Frans: décorations). Die verlangt een lange, zwarte rokjas die de Engelsen tailcoat noemen, wij pandjesjas. Het vest eronder (waistcoat) noemen wij rokwit. De kleur wit is belangrijk omdat het je onderscheidt van je butler, die een zwart gilet draagt (de mijne wel, althans). Je strik is wit, wederom om te contrasteren met de zwarte vlinderdas van het serverend personeel.

De onderste punten van het rokwit camoufleren de broekband, maar eindigen nooit lager dan de onderkant van je rokjas. Benedict Cumberbatch gaat daarin dus enigszins de mist in op de foto rechtsboven, maar Donald Trump slaat ’m, zoals ze in zijn land zeggen, helemaal het ballpark uit. Ik denk niet dat ik ooit iemand zo veel rokwit heb zien etaleren. Wat mij verbaast: hoe kan een jasje aan de voorkant zo kort zijn, en bij de mouwen zo absurd lang? De achterkant is ook al zo kort. De ‘staart’ van een rokjas hoort net onder de knieholte te eindigen – zie de perfecte jas van Cumberbatch, ­alsmede diens prachtige broek met bandplooien en hoge taille. Cumberbatch’ buurman Tom Ford, nota bene ontwerper, heeft de jaspanden helaas niet op orde.

Ford voert wel een fraaie boutonnière en een pochet (Cumberbatch alleen een pochet). Trump draagt geen van beiden, waarschijnlijk omdat zijn budget geheel opging aan stof voor zijn pantalon. Ik denk dat de harembroek van MC Hammer rood van jaloezie ziet bij het aanschouwen van de oceanische broekspijpen van Trump, die overigens diens voeten nog kleiner doen ogen dan ze al zijn ­– neem dat van mij aan.

Ik vermoed dat The Donald, kijkend in de spiegel, oprecht meent dat-ie de gaafste gozer op het bal is, op dezelfde manier waarop hij zichzelf wijsmaakt dat hij een prima president is. Wat dan weer wel in zijn voordeel pleit: omdat alle aandacht uitgaat naar dat apenpakkie, heeft niemand het meer over zijn kapsel.

Meer over


Het originele artikel van Arno Kantelberg en zijn Rubriek 'Stijlpastoor' in Volkskrant Magazine van de Volkskrant vind je   ---  Hier  ---
***
Cartoon van 'HenryPayne.com', originele post   ---  Hier  ---
Dutch/Nederlands: Het Hersenloze Gebrul/Getweet ook zo zat?

Behoefte aan even stoom afblazen,
of om te kunnen lachen om alle idioterie,
of op reacties van gelijkgestemden?

Sluit je aan bij 'Counting Down Trump': dat kan, 'gratis en voor niets' --- Hier ---

**
English/Engels: Also Fed-up from the Brainless Brawling/Tweeting?


Feel the Need to Release some Steam,
to Laugh over all the Madness,
or to Debate with/React to the Likes (like You)?

Join (don't Leave/Delete!!)  'Counting Down Trump': It's for Free! And You Join  --- Here ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten