dinsdag 16 juli 2019

FIBA EK MU20B / ORANGE LIONS: 21h30 3rd Game Nederland - Zweden & Verslag: 'Orange Lions MU20 denderen over Estland heen' / NBB BASKETBALL MANNEN JEUGD 2019 /

Orange Lions MU20 denderen over Estland heen

14 juli 2019

Na de goede overwinning op Kosovo maakte de Orange Lions korte metten met Estland, dat tot dusver won van zowel Kosovo als Zweden. Al in het begin zette de Lions de toon, waarna het verschil gaandeweg groter en groter werd. Na een kleine tegenaanval van Estland in de laatste minuten werd het 84-57.

KWARTSTANDEN: 26-8, 21-14, 23-13, 14-22.

Game flow
Aanvallend schieten de Lions uit de startblokken, en ook verdedigend hebben zij Estland in de tang. Gecontroleerde aanvalssystemen hebben succes op het scorende verloop, en de Lions weten veel schoten van Estland te blokken en te verhinderen. Dit leidt tot het feit dat Estland haast geen driepunter erin krijgt en voornamelijk via drives en turn-around schoten tot scoren komt. Een ruststand van 47-22 komen zij niet meer te boven en de minuten die daarna verstrijken zijn ook in het voordeel van de Lions. Een sterk duel eindigt bij 84-57.

Top performers
Roel van Overbeek, 12 punten en 4 assists; Norbert Thelissen, 12 punten en 6 rebounds; Quinten Post, 11 punten en 10 rebounds; Morgan Stilma, 11 punten en 8 rebounds; Boyd van der Vuurst-de Vries, 10 punten en 7 rebounds.

Opvallend
Een groot reboundoverwicht voor de Lions tegen Estland: 52 om 33. De Lions zorgden voor 23 assists, Estland had er in totaal 9. De Lions leiden met 17 om 13 turnovers wel meer balverlies.

Laki Lakner: “Dit hebben de jongens zeker in zich”
“Zoals we ook in de voorbereiding hebben laten zien, kunnen we een tegenstander met grote cijfers verslaan. In de verdediging werd er enorm veel druk op de Estlandse verdediging uitgeoefend waardoor veel van hun sterke spelers en diverse schutters veel moeite hadden om de open ruimte te vinden. Zoals wij vandaag speelden, zijn wij ook zeker bestand om te kunnen winnen van Zweden. Morgen is het even een dagje rust, maar daarna moeten we weer aan de slag tegen Zweden waarna Armenië volgt. Met het spel van vandaag kunnen wij zeker ver komen, en dat hebben deze jongens in zich.”

Statistieken: klik hier

Beeldenklik hier

Volgende wedstrijd: Zweden – Nederland, dinsdag 16 juli om 21.30 uur (Nederlandse tijd).

Verslag overgenomen van de NBB-site, Originele post en nog veel meer Oranje Basketball Content: --- Hier ---