dinsdag 2 juli 2019

OPEN BRIEF LILLIAN MARIJNISSEN(SP): 'Succes! De ambulancezorg wordt geen markt'

Lillian Marijnissen met Ambulanchepersoneel in actie.
Beste ....,

Een mooie overwinning: na jarenlange discussie wordt de ambulancezorg definitief niet overgeleverd aan de markt. Daar hebben we als SP, samen met de ambulancemedewerkers, lang voor gestreden. Want elke keer als een kabinet weer met het slechte idee aan kwam om de markt in de ambulancezorg te introduceren, kwamen we binnen en buiten het parlement in actie.

Een groot succes voor alle ambulancemedewerkers, voor alle SP’ers die meer dan eens langsgingen bij de ambulanceposten en voor onze Renske Leijten en Henk van Gerven die jarenlang voorop gingen.


Succes! De ambulancezorg wordt geen markt
Gepubliceerd op 26 jun. 2019

Maar bovenal natuurlijk een groot succes voor de ambulancezorg. Toen ik net Tweede Kamerlid was reed ik ter voorbereiding op een debat over de ambulancezorg een dag mee op de ambulance. De gedrevenheid, de passie en de professionaliteit van de medewerkers was indrukwekkend. Bovenal was toen ook duidelijk: deze zorg mag nooit worden overgeleverd aan de markt.

Samen opstaan heeft dus zin. En dit smaakt naar meer. Laten we samen ervoor zorgen dat onze hele zorg en publieke sector bevrijd worden van de markt.

Met vriendelijke groet,
Lilian Marijnissen
Fractievoorzitter SP Tweede Kamer
Foto van: 'Bestuurlijknieuws.nl/succes-de-ambulancezorg-wordt-geen-markt/'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten