dinsdag 23 juli 2019

VK-OPINIE / LEZERSBRIEF / HOORT U HET OOK...: 'Plastic badkuip' - Het Schandaal van (het nodig zijn) van de Stint / ...EENS VAN EEN ANDER / EVEN NADENKEN /

Cartoon: VK.nl, Bas van der Schot

Plastic badkuip

De ‘verbeterde’ Stint mag binnenkort de weg weer op (Ten eerste, 11 juli). Om Sheila Sitalsing aan te halen, weer zo’n typische ‘kool en geit’-beslissing, een centenkwestie dus. Want kinderen vervoeren in solide bussen, dat gaat veel meer geld kosten.

Dus vervoeren we ze maar in een plastic badkuip waar een elektrisch motortje onder hangt, bestuurd door een tiener die eerder middels een blokje rond ge­oefend had in zo’n ding. Maar liefst tien kinderen gaan erin. Zo de openbare weg op. Geen kreukelzones, geen kooiconstructie, geen gescheiden remsysteem; niets van dat alles. En zo’n stoelriempje dat nu kennelijk verplicht is, gaat ook niet echt helpen wanneer de onvermijdelijke botsing met een veel groter voertuig dan uiteindelijk plaatsvindt.

Je kan zeggen wat je wilt van de VS, maar daar worden kinderen in grote, ­solide bussen vervoerd. 

Ongeacht de kosten en ongeacht de afstanden (ja, óók voor korte ritjes). Dat wordt daar betaald uit de lokale onroerendgoedbelasting die in de VS veel hoger is dan in Nederland. Daar stelt men de veiligheid van een kind boven geld. En niemand heeft daar een probeem mee. Nederland zou zich dan ook diep moeten schamen met die plastic doodskisten op wielen.

Loek d’Hont, Port Charlotte, Florida


Cartoon Bas vd Schot op VK.nl van 20 juli 2019, meer Bas van der Schot voor de Volkskrant   ---  Hier  ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten