woensdag 3 juli 2019

NBB / FIBA 3X3 WK 2019 / AMSTERDAM: 'Jesper Jobse blikt terug op het WK: "Er is iets unieks neergezet"'

Jesper Jobse blikt terug op het WK: 'Er is iets unieks neergezet'


26 juni 2019, Overgenomen van de NBB-site, originele bericht en nog veel meer   ---  Hier  ---

De FIBA 3x3 World Cup ligt inmiddels alweer een paar dagen achter ons, maar op zo’n geweldig evenement van internationale allure, dat het Nederlandse basketball op zeer positieve wijze onder de aandacht heeft gebracht, mag nog wel even op gepaste wijze worden teruggeblikt. Dat doen we dit keer met Jesper Jobse, speler van de Orange Lions bij de mannen, die helaas net sneuvelden in de ‘poule des doods’ met basketbalgrootmachten Servië en Amerika. Desondanks ervaarde Jobse het WK 3x3 als ‘iets unieks’.

Is de kater al een beetje verwerkt?
“Na de uitschakeling vrijdag was het voor ons een moeilijk weekend om vanaf de zijkant toe te moeten kijken. Maar je moet het achter je laten. We hebben ontzettend veel pech gehad met de groepsindeling die voor het WK was gebaseerd op de internationale landenranking. Als je de individuele ranking zou nemen, waarop wij vierde staan, zouden we nooit bij zowel Servië als Amerika in de groep zijn gekomen. Uiteindelijk komen de vier halve finalisten uit maar twee van de vier poules, dat zegt misschien wel alles.”


Toch kunnen genieten van het WK op het Museum-plein?
“Abso-luut. Dit was gewe-ldige reclame voor het basketball. Onze beslissende groepswedstrijd vrijdagavond tegen Amerika in een uitverkocht stadion met al dat oranje op de tribunes, was kippenvel. De NOS die alles live uitzond. Ik heb het even rustig terug moeten kijken om alles te kunnen beseffen. Ook al verloren we, deze ervaring neem je voor altijd mee. Voor Nederlandse begrippen is er iets unieks neergezet. De WE HERE 3x3NL EXPERIENCE, de 3X3 PRO League, de Urban Sports Week, er was zoveel te beleven op het Museumplein. Een fantastische vibe. Geweldig gewoon.”


En nu? Hoe ziet de Road to Tokyo er voor jullie uit?
“De volgende stap is dat we binnenkort alweer als Team Amsterdam mee doen aan de World Tour Qualifiers in Mexico en Canada, om ons trachten te kwalificeren voor de finale van de World Tour. Er is nog een EK later dit jaar. We weten wie onze concurrenten zijn. In een jaar tijd gaat er in het internationale 3x3 basketball niet ineens heel veel meer veranderen in de krachtsverhoudingen. We rekenen onszelf tot de wereldtop, we horen gewoon bij de vier, vijf beste landen van de wereld. We horen daar straks op de Spelen te staan. Voor Tokyo komen er nog drie kwalificatiemomenten en daar moeten we onszelf belonen.”


Volgende keer: terugblikken met Orange Lion Loyce Bettonvil.

**

Meer over de 3X3:


De Toekomst-basketball-wereldwijd-fiba

Shartie-aart-dekker-topper-basketball - Paul Meijering Stainless Steel

VK-sport-reportage-wk-3x3-2019

Aanrader-dordrecht-rowic-3x3

Basketballcolumnisten-leon-kersten-aart

Column Aart Dekker - 7 Jaar geleden, AVCII & Streetball

En nog veel meer 3X3 op mijn Blog   ---  Hier  ---


Geen opmerkingen:

Een reactie posten