zondag 31 januari 2016

ALS HET NIET ZO TREURIG WAS / EVEN NADENKEN / EVEN NUANCEREN / POLITIEK DUITSLAND VLUCHTELINGEN: NOS brengt 'Duitse politica: desnoods schieten op vluchtelingen in grensstreek'

Als ik nu eens even niet genuanceerd reageer - zeg maar volgens het principe 'oog om oog, tand om tand' - dan zou ik bij het volgende bericht roepen: "Politici van AfD moeten bij onze grens neergeschoten worden...", maar ja dan doe ik hetzelfde als de hersenloze idiote politica van AfD deed, dat is dus niet de manier om deze soort lieden te weren/te stoppen bij hun destructieve, krankzinnige ideeën... Zo moet het dus niet! Maar hoe dan wel? k heb weinig ideeën, tot nu toe eigenlijk alleen maar --- dit ---, en dat is karig, geef ik gelijk toe...Duitse politica: desnoods schieten op vluchtelingen in grensstreek

NOS.nl 31 januari 2016, 12:39 BUITENLAND

De voorzitter van de Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD), Frauke Petry, heeft ophef veroorzaakt met uitspraken over vluchtelingen. Petry wil de grensbewaking opvoeren en desnoods met vuurwapens voorkomen dat vluchtelingen illegaal de grens passeren.


Petry deed haar uitspraken in de krant Mannheimer Morgen. De rechts-nationalistische partij AfD haalde bij de vorige verkiezingen onvoldoende stemmen voor een zetel in het parlement, maar doet het in de peilingen beter dan ooit, met twaalf procent van de stemmen.

Geschokt
Vice-kanselier Sigmar Gabriel (SPD) reageerde geschokt op de uitspraken van Petry. Hij herhaalde een eerder pleidooi om AfD onder toezicht te stellen van de binnenlandse veiligheidsdienst. Gabriel voegde eraan toe dat Petry, die in de DDR is geboren, zou moeten weten wat het betekent als er op de grens wordt geschoten op mensen.

AfD zegt dat Duitsland door de massale toestroom van vluchtelingen "in gevaar" is. Een paar maanden geleden pleitte AfD-politicus Marcus Pretzell er eveneens voor om in uiterste gevallen het vuur te openen om de grens "te verdedigen". Pretzell is de partner van Petry.

De vice-voorzitter van AfD, Beatrix von Storch, reageerde op Facebook op de ophef. Gevraagd of ze echt vindt dat Duitse grenswachten vrouwen en kinderen die via open velden de grens over komen moeten tegenhouden met vuurwapens antwoordde ze 'ja'.

Deel dit artikel: En dat dus op dezelfde dag van het nieuws dat er deze maand meer vluchtelingen verdronken zijn dan dezelfde maand vorig jaar...
'
'
NOS: Zeker-39-vluchtelingen-verdronken-voor-turkse-kust
Terwijl ik dit stukje schijf is het NOS-Journaal, eerste bericht: "Minstens 10.000 kinderen op de vlucht vermist...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten